All Inclusive

All Inclusive har blivit en av de mer populära sätten att resa på för folk på semester - och det är inte helt undan grund. Det finns många fördelar vid att ha alla måltider inkluderade på resan. Då kan du fokusera på att slappna av och njuta av semestern. Boka en billig resa med All Inclusive med Solfaktor.

Vad är All Inclusive?

All Inclusive är en typ av paketresa där större delen av mat och dryck är inkluderade i hotellpriset. Detta innebär, att du betalar en totalsumma för uppehället och kan i regel äta och dricka så mycket du vill på hotellet utan att betala extra på resan.

All Inclusive kan variera i omgång, men vanligtvis är tre huvudmåltider inkluderade. Frukost, lunch och middag, samt snacks och drycker såsom läsk, öl och vin. Du hittar All Inclusive både på budgethotell och lyxresorts, men konceptet varierar från hotell till hotell. Oftast serveras maten från en buffé, även om vissa hotell skiljer sig från mängden genom att servera flera måltider à la carte.

Populära destinationer och vackra hotell med All Inclusive

Vad är fördelarna med All Inclusive?

En av de största fördelarna med att välja ett hotell med All Inclusive på din resa, är att mat och dryck är inkluderat i priset. På detta vis, är det enklare att budgetera hur mycket resan kommer att kosta dig, då du har betalt allt på förhand. Det kan göra att du spenderar mindre pengar på din semester och slipper att bekymra dig över att resan kommer bli dyrare än planerat. Istället kan du fokusera på att slappna av och njuta av din semester.

All Inclusive kan också vara tidsbesparande då du slipper spendera tid på att leta efter restauranger eller handla mat. Detta kan framförallt vara skönt om du reser med barn.

Skillnad på halvpension och helpension

Halvpension och helpension är de två vanligaste varianterna av måltider som erbjuds på en resa. Vid halvpension är ofta frukost och antingen lunch eller middag inkluderad. Det betyder att två måltider är inkluderade i priset, och du behöver ofta betala extra för dryck.

Helpension inkluderar alla måltider, frukost, lunch och middag samt ofta också drycken. Det betyder att du kan äta alla dina måltider på hotellet utan extra kostnad. 

Några hotell har begränsningar på vilka rätter som är inkluderade i helpensionen eller All Inclusive. Ofta är utvalda drycker inkluderade (lokala märken) men du får betala extra för premiumdrycker. På vissa ställen ingår även snacks under dagen, medan du på andra ställen får betala dör dem. Så kom ihåg att noga kontrollera vad som är inkluderat i din All Inclusive så att du inte blir överraskad på plats.

Kom-ihåg-lista på All Inclusive-hotell

Standarden på All Inclusive varierar mellan hotell. Vissa hotell är kända för sitt gourmet-liknande kök, medan andra erbjuder en enklare och genomsnittlig buffé på All Inclusive.

Var uppmärksam på att det är skillnad på vad som är inkluderat i All Inclusive, halvpension och helpension mellan olika hotell. Kontrollera vad som gäller på ditt hotell innan du bokar.

Utvalda resmål

Få ett smakprov och se mer nedan

Destinationer och hoteller