Resor till South West England

South West England, som av engelsmännen ofta bara kallas för The West Country är den största av landets regioner. Har du hittills bara rest i sydöstra England eller kanske uteslutande besökt den kosmopolitiska huvudstaden London så kommer en resa till South West England vara en veklig ögonöppnare över hur mycket mer detta spännande land har att erbjuda .

I Sydvästra-England kommer du möta vidsträckta hedar, böljande kullar och idylliska stränder samt inte minst ett pärlband av charmiga Medeltida marknadsstäder. Det var i denna region som man uppfann cheddarosten och det är här som Glastonbury Festival, världens största musikfestival, varje år lockar tusentals besökare från hela världen. Reser du till South West England måste du naturligtvis även ta vägen förbi en av Englands mest kända historiska attraktioner, Stonehenge.

Underbart avsides

I grevskap som Dorset, Devon och Cornwall har man lyckats bevara en atmosfär av avskildhet och lugn som gör dem till perfekta semesterdestinationer. Några egentliga storstäder finns det emellertid inte i denna region. Bristol där den berömde graffity-konstnären Banksy fick sitt genombrott och Bath som har fått sitt namn av de romerska baden är det närmsta storstad du kommer här. Båda städerna är värda att lägga gott om tid på men för övrigt är det framför allt kusten som de flesta resenärerna söker sig mot.

Den mest populära badorten i South West England är Bournemouth, här råder ett mildare och mer soligt klimat än man annars förknippar med England, ett klimat som kan avnjutas på de kilometerlånga, gyllene sandstränderna. Även Somerset och den västliga delen av regionen, Cornwall, är känt och älskat för sina kuster med små stränder och ett pärlband av pittoreska kuststäder.

Reser du hit på sommaren finns det många ställen där du kan hyra utrustning för surfing. Vill du ha en aktiv semester så erbjuds det även rikliga möjligheter till vandring längs havet. Till exempel i nationalparken Exmoor som ligger ut mot Bristolkanalen. Inne i landet i nationalparken Dartmoor finns det också massor av möjligheter för friluftsmänniskor.

Hur reser jag till South West England?

Bristol flygplats (BRS) har internationella förbindelser men det är mycket lättare att hitta ett direktflyg till någon av flygplatserna i London-regionen. Det tar bara ett par timmar att till exempel köra från London Heathrow till Bristol.

Sydvästra-England är på det hela taget perfekt för en kör-själv semester där du i egen bil och i ditt eget tempo kan utforska landskapet och städerna. Det är därför som gjort för att bo på flera olika hotell under resan så du kan se dig ytterligare omkring. Väljer du att slå dig ner på en bestämd plats så kan du naturligtvis även uppleva mycket av regionen på utflykter.

Boka din resa i sökmotorn här på Solfaktor, där hittar du lätt både de billigaste flygbiljetterna och de bästa hotellen.

Resor till England

Läs mer om England och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till England här

Hotell i Sydvästra England

Populära hotell i Sydvästra England

England, Sydvästra England, Falmouth
  • Närmaste flygplats: 274 km
  • Närmaste strand: ca. 250 m
  • Internet/Wi-Fi
England, Sydvästra England, Newquay
  • Närmaste flygplats: 250 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
England, Sydvästra England, Bath
  • Närmaste flygplats: 33 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Parkering / Garage