Resor till Kranevo

Kranevo ligger ända ut mot Svartahavets azurblåa vatten på den attraktiva kustlinjen norr om hamnstaden Varna. Här kan du njuta din semester på breda och kilometerlånga sandstränder. Närmast staden finns det uthyrning av liggstolar och det är bara några få steg upp till strandbarer som lockar med sina förfriskningar.

Stranden vid Kranevo sträcker sig norrut ända upp till grannstaden Albena. Det är därför inte svårt, inte ens under högsäsong, att hitta din egen plats på den fina mjuka sanden. Du kan dock även hyra en solsäng om du vill ha det riktigt bekvämt och behagligt. Det finns också möjlighet att hyra utrustning för olika typer av vattensport om du inte bara vill ligga och lata dig i solen och bada i det klara vattnet som dessutom är långgrunt och därför mycket barnvänligt.

I motsats till grannstaden som från början och på senare tid anlades som semesterort så har Kranevo en lång historia. Att detta är en "riktig" liten stad märker du väldigt tydligt uppe i den del av Kranevo som ligger lite tillbakadragen från kusten. Det är här uppe som de flesta av stadens cirka 1 300 fasta invånare bor och fortfarande sköter sina små trädgårdar. Uppe i staden ligger även en huvudgata med rader av souvenirbutiker, minimarkets och ett bra urval av matställen.

Det finns dessutom några barer och diskotek som är öppna till ut på småtimmarna och där du kan roa dig på kvällen med musik och cocktails. Det går dock även lätt att hitta mer fridfulla ställen att avsluta kvällen på om du bara vill avnjuta en trevlig måltid med familjen. Det är också i huvudsak barnfamiljer och par som bokar en billig resa till Kranevo.

Utflykter

Trots turismens utveckling på senare år så kan du i Kranevo fortfarande uppleva den ursprungliga landsortsstämningen om du söker dig lite bort från de mest hektiska platserna. Staden är dessutom fortfarande bara ett par kilometer bred och därför behagligt överskådligstadig. Detta gör också att du kan gå en tur ute längs vattnet eller uppe i skogarna och snabbt befinna dig i fridfulla omgivningar.

Utöver Albena, som med lite god vilja ligger inom gångavstånd, så kan du på en resa till Kranevo helt klart även utforska några av de andra städerna längs Svartahavets kust. Hyr du en bil eller tar du en taxi så är det bara omkring 10 minuters körning till den populära semesterorten Golden Sands. Vill du ha ytterligare shoppingmöjligheter eller åka på sightseeing så kan du även göra en längre utflykt till Varna.

Resor till Bulgarien

Läs mer om Bulgarien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Bulgarien här

Hotell i Kranevo