Resor till Tunisien

Tunisien ligger i Nordafrika och här finns det milslånga, kritvita sandstränder och en härlig exotisk blandning av västerländskt inflytande och orientalisk historia. I Tunisien räcker semesterbudgeten lite längre eftersom det fortfarande är förhållandevis billigt att leva här. Här kan du välja mellan ett intressant utbud av utflykter på kända turistorter som Sousse, Hammamet, Monastir och ön Djerba.

Tunisien är kontrasternas land

Här sträcker sig de kritvita sandstränderna ut mot ett blått och kristallklart vatten. Tusenåriga byar ligger sida vid sida med moderna hotellkomplex. Bördiga lantbruksområden ligger i lä av massiva bergsområden i norr. Från högt liggande stepper och sluttningar mynnar området i söder ut i torra landskap där de få floderna i området enbart har vatten på få tidpunkter under året.

I Tunisien ligger den nordligaste punkten på hela den afrikanska kontinenten och kusten sträcker sig härifrån 1 300 kilometer längs Medelhavet.

Tunisien har under många år varit en destination för resenärer som velat kombinera det exotiska och orientaliska med medelhavets behagliga klimat. Här är invånarna huvudsakligen muslimer men det finns även minoriteter av judar och kristna. Efter några hårda år under Jasminrevolutionen i januari 2011 är Tunisien idag under tillväxt.

De mest kända turistorterna är SousseHammamet och Monastir i norr samt ön Djerba längre åt söder.

Hotell i Tunisien