Världen  » Spanien  » Teneriffa
Teneriffa är den största av de sju stora Kanarieöarna både vad gäller yta och befolkning. Varje år, reser nästan fem miljoner turister hit och många av dem kommer om och om igen.

Det finns flera skäl till varför många väljer Teneriffa som sitt semestermål. Naturen är unik och varierande, i norr hittar du ett stenigt landskap med små vikar med mörka lavastränder. Detta är också den del som är mest "spanska". Den mellersta delen av Teneriffa har erbjuder stor variation i naturen. Från sandstränderna längs kusten kan du köra igenom bördiga jordbruksmarker och tallskogar. I området runt Spaniens högsta berg, Teide, ser du ut över en platå som bäst kan beskrivas som ett månlandskap. Över detta område reser sig Teide på 3.718 meter. Längs den södra delen av ön planar landskapet ut sig och avslutar med stora och små stränder.

Vill du uppleva mer än sol och strand när du besöker Teneriffa finns det många aktiviteter att välja på. Några tips är att besöka Loro Parque (djurpark) eller en resa till en av de många historiska platser på ön.

Teneriffa har ett behagligt klimat året runt, med ca 300 soldagar per år.

Sök resa
Aktiviteter på Tenerife