Världen  » Thailand  » Södra Thailand  »  Krabi

- Sagolika stränder bland höga kalkstensklippor i Krabi

Krabi är populärt eftersom det är porten till många av de vackraste destinationerna i södra Thailand . Flygplatsen ligger 40 minuter öster om Ao Nang , en by som fungerar som hub i Krabi. På vägen kör du genom den sömniga fiskebyn Krabi som är det administrativa sätet i provinsen.

Krabi kännetecknas av kalkstenklippor som reser sig majestätiskt ur havet, omgiven av exotiska stränder. Många av de bilder som används i reklamkampanjer för Thailand är från detta område. På fastlandet hittar man populära turistmål som Ao Nang, Ao Railay och Klong Muang. Krabi Islands är ett antal exotiska öar som ligger strax utanför Krabi. Lika välkänt är förmodligen de palmkantade paradisöarna Koh Lanta och Koh Phi Phi. Dessa ligger bara några timmars båtfärd från Krabi.

Det är möjligt att flyga till Krabi och sedan resa på egen väg till Khao Lak (2 timmar) och Phuket (3 timmar). Det är dock vanligare att använda Phuket flygplats om man vill resa till dessa två destinationer.

Även om Krabi har haft en enorm utveckling under de senaste tio åren är det fortfarande billigare än grannen Phuket . Avslappnad atmosfär, bra infrastruktur och utmärkt service är andra skäl till varför många turister besöker Krabi. Det finns också goda möjligheter att få skräddarsydda kläder och gå matlagningskurser för att lära sig laga thailändsk mat.

Tips på aktiviteter att göra i Krabi:

* Klättring är mycket populärt under högsäsong, speciellt på Ao Railay
* Besök Khao Phanom Bencha National
* Hyr en kanot och besök någon av de otaliga grottorna i skärgården
* Dykning och snorkling är ett måste
* Kombinera ett stopp i Krabi med ett besök till Wat Tham Seua
* Lär dig laga thailändsk mat
* Gör en dagsutflykt till Krabi Islands , den mest spännande med lokal longtailbåt.
* Heldagsutflykt till Koh Phi Phi och den berömda Maya Beach beach

Sök resa