Världen  » Grekland  » Chios  »  Daskalopetra
Daskalopetera ligger ca 6 km norr om Chios stad och är en del av Vrondados, som bl.a. är ett populärt område för chiotiska fiskare. Själva Daskalopetra är en gammal hamn, där fiskarna kom in med dagens fångst, som sedan säljs vidare till uppköpare. Hamnen är liten och idyllisk med små färgglada fiskebåtar.

Rakt nedanför Kyveli ligger den fina klapperstenstranden med kristallklart vatten, och i parken bakom stranden ligger ett historiskt landmärke, den så kallade Homérs sten. Det sägs att den blinda diktaren Homér hade sin poetskola här en gång på 700-talet f.Kr.

Det finns tre tavernor i närområdet, samt bageri, minimarket och ett par bra cafeér. Bara 200 meter bort ligger stranden Ormos Lo, som är en fin strand med olika faciliteter. Daskalopetra passar bra för barnfamiljer.

Det är bra bussförbindelser till och från Chios stad med allt vad den har att erbjuda. Det går även buss norrut längs med östkusten exempelvis till den idylliska fiskebyn Langada och under sommarsäsongen även till Nagos. Inom gångavstånd från Daskalopetra ligger klostret och norr om det ligger det flera stränder.

Sök resa