Resor till Calpe

Den lilla staden Calpe ligger i Valenica regionen, och har ett jämnt klimat i stort sett året runt. Här är det en lungt och behaglig atmosfär, och med närhet till de större städerna Alicante och Benidorm.

Valencia-området är känt för sina citrusodlingar, ta gärna en tur ut på landsbyggden genom dessa.

Stränderna är breda med finkornig sand, och man ser den stora klippan Ifach som reser sig vid havskanten.

Avståndet från Alicante Airport – ALC till är ca 60 km. Från Calpe går det tåg till bl.a Altea och Benidorm.

Calpe, som ligger på den norra delen av Costa Blanca, var en gång endast en sömning fiskeort. Idag är det dock en populär semesterort, med allt det du kan önska dig från en semester vid Medelhavet. Utöver den härliga stranden, lämnar urvalet hotell, restauranger och underhållningserbjudande i Calpe och området runt omkring inget att önska. Trots turismen, som har varit aktiv här sedan 1970-talet, med uppförandet av många hotell nere längs havet, kan du fortfarande känna av stadens långa historia när du tar en promenad i den gamla stadsdelen, på mysiga kullerstensgator. Både här och nere i den nyare stadsdelen vid vattnet, hittar du flera trevliga uteserveringar, där du och familjen kan njuta av både spanska klassiker och populära internationella rätter.

 

Barnvänliga stränder och stämningsfull stadsdel

En stor del av de cirka 30.000 invånarna i Calpe är utlänningar, som lockats av det milda klimatet, den lokala gastronomin och inte minst av Costa Blancas berömda stränder. Det råder därför en härlig atmosfär i staden, där du enkalt kan spendera en eftermiddag på att utforska den gamla stadsdelen med alla de vackra kyrkorna, trevliga caféerna och traditionella tapasbarerna där du kan få något gott att äta medan du pratar med de lokala invånarna. I den nyare delen av Calpe kan du också fördriva tiden, bland anna tmed shopping eller restaurangbesök, men det råder ingen tvekan om, att huvudattraktionen för de flesta, är stranden.

På båda sidor om stadens kännetecken, den enorma kalkstensklippan Peñon de Ifach, kan du bada i det azurblå, ljumna havet från fina, barnvänliga stränder. På östsiden ligger Playa de la Fossa och på västsidan Playa del Arenal, som båda har fått blå flagg. Längs stränderna löper en promenad med restauranger och barer sida vid sida, så du och familken har aldrig långt till en förfriskning. Utöver dessa två primära stränder, rymmer klippkusten runt Calpe också en värld av badvikar som bjuder in till en lugn dag under solen.

Den iögonfallande klippan mellan de två stränderna är i sig själv ett kul utflyktsmål från Calpe, Via en tunnel genom klippan, kan du ta dig upp till toppen för att njuta av den storslagna utsikten över kusten över Calpe. Går du upp hit på en klar dag, kan du se hela vägen till de Baleariska Öarna. Vid foten av klippen ligger stadens lilla hamn, där du varje måndag eftermiddag kan delta i en stor händelse i Calpe: fiskauktionen. Det är en möjlighet att få en inblick i en historisk del av stadens liv.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Calpe

Populära hotell i Calpe

Spanien, Valencia-regionen, Calpe
  • Närmaste flygplats: 80 km
  • Närmaste strand: ca. 30 m
  • Barnpool el. del i pool
Spanien, Valencia-regionen, Calpe
  • Närmaste flygplats: 80 km
  • Närmaste strand: ca. 30 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Valencia-regionen, Calpe
  • Närmaste flygplats: 80 km
  • Närmaste strand: ca. 550 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)