Resor till Alicante

Alicante är en fantastisk semesterort oavsett om du reser med familjen, ensam eller som par. På en semester i Alicante kan du bo på några av Costa Blancas bästa hotell och inte minst få stränder i världsklass med läckra faciliteter, restauranger i sanden samt massor av aktiviteter på och vid vattnet. Boka din resa till Alicante med Solfaktor i dag!

Alicante är ett populärt resmål och troligtvis en av de mest kända destinationerna på spanska Costa Blanca. Alicante erbjuder en trevlig kombination av turistort och storstad och dessutom en bra utgångspunkt för att med hyrbil ta sig runt i området på egen hand. I Alicantes vackra småbåtshamn finns det många bra restauranger och ett livligt nattliv lockar de lite yngre gästerna året runt. Från Alicante flygplats (ALC) till Alicante centrum är det cirka 20 kilometer och detta korta avstånd i kombination med många direkta flygförbindelser gör bland annat Alicante perfekt för en minisemester eller en förlängd weekend.

Alicante är en välkänd och älskad stad som ligger i den södra delen av Valencia-regionen vid Medelhavet. Staden och området är mycket populärt, mycket tack vare sitt fantastiska läge vid den finkorniga sandstranden och det milda klimatet med en genomsnittstemperatur på 18 grader under hela året. Här får du shopping av högsta klass, fina stränder och många trevliga restauranger. Här finns det inget annat än goda anledningar att prova på det spanska köket med alla sina utsökta specialiteter. Alicante har även många caféer och barer samt ett trevligt uteliv där du bör unna dig en kopp kaffe eller en sval drink i kvällens varma skymning.

Alicante är en perfekt utgångspunkt för att hyra en bil och resa runt i regionen på egen hand. Både i själva staden Alicante med sina brede alléer och i resten av Valencia-regionen finns det många sevärdheter som du kan tillbringa halva eller hela dagar med att uppleva. På de lite svalare dagarna kan du till exempel spela golf på den eleganta banan Alicante Golf eller göra en båttur från Santa Pola till den lilla ön Tabarca med sin spännande historia som bland annat fängelseö.

>> Hitta erbjudanden om sista-minuten och restresor till Alicante här

En billig semester i Alicante

En semester i Alicante behöver dock inte "bara" vara en badsemester. Staden är nämligen inte enbart känd för sina fina stränder, men också för sin vackra borg Castillo de Santa Bárbara, det charmiga centrumet och den långa strandpromenaden med en värld av bra restauranger och tapasbarer. Uppe från borgen, som härstammar från 1500-talet, har du en imponerande utsikt ner över staden, ut över Medelhavet och in mot bergen i inlandet. Är du intresserad av historia bör du också gå in i borgen som hyser Alicantes stadsmuseum. Det är bara ett av flera museum i Alicante där du kan fördjupa dig i stadens och områdets historia. Det arkeologiska museet som ligger nedanför borgen är ett annat exempel och det är också spännande för lite större barn.

Medan museerna kan vara en bra plats att besöka för att slippa undan den värsta sommarhettan så är den långa strandpromenaden Explanda de España nära marinan perfekt för promenader i den behagliga värmen när dagen går mot sitt slut. Här ligger restauranger och caféer sida vid sida och erbjuder något för alla. Den strand som ligger närmast centrum är Playa del Postiguet som ligger i själva Alicante och utöver denna strand kan du ta dig till flera av närområdets mindre stränder med buss eller spårvagn.

Traditionellt sett äter man middag väldigt sent i Spanien och på några av de mest traditionella restaurangerna i Alicante ska du inte räkna med att kunna boka bord innan klockan 21. De flesta restauranger har dock anpassat sig efter turisternas rytm. Tack vare läget vid havet hittar du många fiskrätter på menyerna, till exempel i form av en läcker paella, men urvalet är stort och även du som inte gillar fisk hittar något gott att äta. Missa inte att besöka en av alla tapasbarer, alternativt kan du besöka Mercado Central och köpa lite mat till en picknick som du kan avnjuta på en bänk vid stranden.

Alicante är en fantastisk semesterstad oavsett om du reser med familjen, ensam eller med din bättre hälft. Den vackra staden på Spaniens östra kust har det mesta vi söker på en avkopplande resa till Spanien. Först och främst har du i Alicante enkel tillgång till alla de vackra badstränderna på Costa Blanca. Mitt i hjärtat av staden kan du slå dig ner på Platja del Postiguet där det är liv och rörelse mest hela dagen och kvällen. Men du kan också hoppa på en spårvagn och ta den korta turen ner till Platja del San Juan, som med rätta räknas som en av regionens bästa stränder.

 Hotell i Alicante

Populära hotell i Alicante

Spanien, Valencia-regionen, Alicante
  • Närmaste flygplats: 12 km
  • Närmaste strand: ca. 800 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Valencia-regionen, Alicante
  • Närmaste flygplats: 13 km
  • Närmaste strand: ca. 350 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Valencia-regionen, Alicante
  • Närmaste flygplats: 12 km
  • Närmaste strand: ca. 400 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Så bokar du din semester i Alicante med Solfaktor

Hos Solfaktor är vi experter på resor till Spanien och vi har varit danskarnas favorit respartner sedan 1999 med det bästa urvalet av hotell, semesterbostäder och lägenheter i detta underbara semesterland. Res med oss på en härlig semester till Alicante. Skriv in dina semesterönskemål i sökmotorn så hittar du lätt en flexibel semester i Alicante som passar dig och dina semesterplaner.

Med Solfaktor får du flexibla resor till Alicante med valfri reslängd och valfria resdatum. Välj själv om du enbart vill boka ditt boende genom oss eller om du vill boka en paketresa som inkluderar flyg från Stockholm, Göteborg, Malmö, Luleå eller Köpenhamn. Våra paketresor omfattas av resegaranti och är ett praktiskt och säkert sätt att planera semestern på.

Många utflyktsmål omkring Alicante

Du kan enkelt spendera hela semestern med att bara njuta av strandlivet och de kulinariska upplevelserna på en resa till Alicante. Det finns dock många spännande utflyktsmål inom räckvidd om du vill se något annat en dag. Cirka 25 kilometer norr om staden kan du till exempel besöka den spektakulära droppstensgrottan Cuevas de Canelobre, liksom du med hyrbil också kan utforska många trevliga bergsbyar och småstäder i inlandet som till exempel Guadalest. Avsätt gärna också en dag för att besöka Murcia som har flera spännande sevärdheter men som på grund av sitt läge lite på avstånd från kusten inte är så turistigt.

Alicante flygplats utgör centrum för ankomst av gäster till hela Costa Blanca så det finns alltid gott om flygförbindelser hit. Folk vallfärdar från hela Nordeuropa till Den Vita Kusten året runt men självklart finns det flest förbindelser till flygplatsen i Alicante på sommaren då man kan vara säker på att tillbringa det mesta av dagen på de kilometerlånga sandstränderna medan solen står högt på himlen. Alicante bjuder på såväl äkta semesterstämning som mer normalt stadsliv - lägg därtill ett livligt nattliv som håller högt tempo även under lågsäsong.

Den gamla stadsdelen El Barrio präglas av det vackra Castilo de Santa Barbara som är en gammal fästning med imponerande murar och inte minst med en fantastisk utsikt över staden, Medelhavet och Costa Blanca med sina vita stränder. Strandpromenaden Explanada de Espagna med alla sina palmer utgör centrum för strandturismen i staden och här ligger bland annat många restauranger som inkluderar en rad inbjudande fiskrestauranger med nyfångade råvaror från havet.

Söker du något lite lugnare ställe kan du ta bussen till den långa stranden Playa de San Juan som har utsetts till Spaniens bästa strand och det säger ju inte så lite! Även om stranden är hela 7 kilometer lång kan det ändå bli lite trångt under högsäsongen så kom tidigt för att säkra dig en bra plats på den härliga sanden.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här