Resor till La Gomera

La Gomera är milt och varmt året runt med en genomsnittstemperatur på 22 grader. Den lokala turistbyrån hävdar rakt ut att ön har "världens bästa klimat". Denna den näst minsta av Kanarieöarna, som bara ligger en kort båttur från Teneriffa, är också utan tvekan ett inbjudande resmål året runt.

La Gomera som har omkring 22 500 fast bosatta har av UNESCO klassats som ett biosfärområde. Så väntar det dig också många enastående naturupplevelser på en resa hit. Denna lilla vulkanö rymmer bland annat en av Europas sista urskogar i Garajonay Nationalpark som täcker cirka 10 procent av öns yta. I skogen som huvudsakligen består av vedaktiga växter av Lagerbär-familjen kommer du känna dig som förflyttad till en tid långt innan människan satte sin fot på ön.

Aktiv semester i storslagen natur

Den berömda nationalparken är dock bara ett av många vackra naturområden som du kan utforska på en resa till La Gomera. Runt omkring på ön finns det över 650 kilometer utmärkta vandringsleder som både kommer ta dig genom vacker orörd natur och charmiga, vitkalkade byar på terrasserade sluttningar omgivna av palmlundar. Både när du går och när du åker bil kan du stanna vid massor av spektakulära utsiktspunkter från vilka du kan njuta av de vackra vyerna över bergstopparna mot den azurblåa Atlanten.

En resa till La Gomera bjuder inte enbart på oförglömliga naturupplevelser på land. Havet omkring ön är också fullt av liv. Det är inte ovanligt att se såväl delfiner som valar inifrån land. Det är dessutom från Vueltas vid Valle Gran Rey och periodvis från Playa de Santiago möjligt att följa med båtar ut på valsafari vilket ger dig en möjlighet att komma riktigt nära dessa havets jättar.

Utöver att åka på valsafari har du på en resa till La Gomera även många andra möjligheter att vara aktiv. Flera av vandringsstigarna fungerar även bra för turer med mountainbike och på de slingrande bergsvägarna kan du testa konditionen på racercykel. Vill du få ett ännu större adrenalinrus kan du prova på bergsklättring, paragliding eller rappelling.

Stränder på La Gomera

När du reser till La Gomera måste du naturligtvis avsätta tid för att njuta av öns stränder. Även på stränderna erbjuds det massor av möjligheter till att vara aktiv med olika vattensporter med allt från paddleboarding till dykning. I det klara vattnet är sikten upp till 30 meter så här kan du verkligen beundra de många färgglada fiskarna. Har du tur kanske du kan få syn på en av de havssköldpaddor som ofta passerar förbi Kanarieöarna.

Känner du bara för att slappa på stranden så är La Gomera också helt rätt val. Många av öns mörka lavastränder ligger i ostörda badvikar nedanför branta klippor. Vill du helst ha restauranger och andra faciliteter på nära håll kan du slå dig ner på den flotta badstranden vid San Sebastián på östkusten. Det var för övrigt i denna vackra huvudstad som Christoffer Columbus gjorde sitt sista stopp på sin väg över Atlanten för att upptäcka Amerika år 1492.

Du hittar ett stort urval av paketresor till La Gomera i sökmotorn här på Solfaktor.se. Vill du uppleva mer av ögruppen är det som gjort för att kombinera La Gomera med en vistelse på den större grannön Teneriffa.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell på La Gomera

Populära hotell på La Gomera

Spanien, La Gomera, San Sebastian
  • Närmaste flygplats: 33 km
  • Närmaste strand: ca. 500 m
  • Internet/Wi-Fi
Spanien, La Gomera, San Sebastian
  • Närmaste flygplats: 35 km
  • Närmaste strand: ca. 2 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, La Gomera, San Sebastian
  • Närmaste flygplats: 33 km
  • Närmaste strand: ca. 500 m
  • Internet/Wi-Fi