Resor till Playa de las Americas

Playa de las Americas är en populär semesterort på Teneriffa. Orten ligger på den sydvästra delen av ön, på behändigt avstånd från den södra flygplatsen. Här finns det mesta som behövs för en bra chartersemester, med aktiviteter för både stora och små. Shopping, barer, restauranger, utmärkta stränder och bra möjligheter för sportaktiviteter. 

Ska du till Playa de las Americas flyger du med fördel till Teneriffas södra flygplats Reina Sofia, en av de två internationella flygplatserna på ön. Till den norra flygplatsen Los Rodeos är det lite längre, drygt 90 km. Det tar ca 15-20 minuter med buss från den södra flygplatsen och Playa de las Americas är den andra badorten på Teneriffas västkust efter Los Cristianos.

I centrala Playa de las Americas finns det gott om shopping, barer, nattklubbar och restauranger. Det är relativt lite biltrafik i centrum och här kan man spendera flera timmar med att strosa runt och upptäcka allt som erbjuds.

Strandpromenaden är också ett populärt besöksmål och här finns flera stränder att välja mellan. Dessutom finns flera strandkaféer och strandbarer längs strandpromenaden. Badorterna på sydvästra Teneriffa har vuxit rejält under de senaste åren och flera har nu i det närmaste vuxit samman. Du kan exempelvis gå till fots från Playa de las Americas hela vägen till den närliggande och lite lugnare badorten Los Cristianos i söder, en promenad på ca 4 kilometer.

Det finns också gott om aktiviteter i området, exempelvis en 18-håls golfbana. Här finns också en vattenpark och det finns bra möjligheter till olika vattensporter som vindsurfing.

De flesta charterarrangörer erbjuder utflykter för att se det lite mer traditionella Teneriffa och den vackra naturen, men man kan också enkelt hyra en bil för att upptäcka ön på egen hand. Ett besök till berget, vulkanen och nationalparken Teide, som ligger mitt på ön, är ett måste.

Vem passar detta resmål för?

Såväl barnfamiljer som yngre och äldre vuxna utan barn som söker en traditionell sol- och badsemester med shopping, nöjen och aktiviteter kommer känna sig hemma i Playa de las Americas. Det är en av Teneriffas populäraste semesterorter och hotellutbudet är både stort och brett. Det är dock relativt turistiskt här, norra och nordöstra Teneriffa erbjuder generellt en mer traditionell miljö.

När är det bäst att åka hit?

Playa de las Americas och Teneriffa rent generellt har ett varmt och stabilt klimat och kan besökas under hela året. Den populäraste perioden att resa är under november till april under den svenska vintern men det går fint att resa hit under hela året tack vare det fördelaktiga klimatet. Det är ofta billigare att resa hit på sommaren när det är lågsäsong.

Även om Playa de las Americas är det ideala resmålet på Teneriffa för strandälskare, har det mycket mer att bjuta på än sina stränder, sitt perfekta klimat och alla sina badmöjligheter. Du kan t.ex. spela en runda golf, vandra upp till de omkringliggande bergen eller hoppa ombord på en yacht och ha turen att se en delfin i havet runt omkring staden.

Playa de las Americas har också ett levande nattliv. Områdena "The Strip" och "The Patch" är hemstad för massor av barer, restauranger och klubbar där du kan spendera hela natten om det är det du känner för. Här finns, kort sagt, allt du kan tänkas önska dig för en rolig kväll.

För barnen finns också massor av spännande aktivieter, såsom vattenlandet Aqualand, som bland annat bjuder på delfin-shower. Du kan också välja att ta med barnen till en av alla minigolfbanor i området, eller - om ni vill ha mer action - en tur på gokartbanen i utkanten av stan.

 

Upplevelser och utflykter

Det finns oändliga möjligheter att uppleva saker på Teneriffa, och här kommer några förslag på utflykter. Vill du ha mer inspiration, hittar du det på bår blogg om resor.

Mount Teide

Mindre än en timme från Playa de las Americas, ligger en av världens största vulkaner. Om du har gott om energi, kan du välja att vandra upp längs stigen till toppen, men du kan också ta den enklare vägen via linbanan. 

Vi rekommenderar att du besöker Mount Teide vid soluppgång eller solnedgång, för det är på dessa tidpunkter som du kan se himlen skifta färg.

Siam Park

Siam Park är ett vattenland med en värld av nöjesmöjligheter, som både passar barn och vuxna. Det är det största vattenlandet på Teneriffa, och är byggt som ett tropiskt paradis med frodiga och lugna omgivningar, där du enkelt kan spendera en hel dag. Låt dig inte skrämmas av namne som "Tower of Power", "Dragon" och "Mekong Rapids", för efter den första turen i dessa vattenrutschkanor, kommer du säkert vilja åka en gång till.

Om du behöver en paus, kan du besöka Loro Parque, med alla dess exotiska djur, däribland sjölejon.

Playa De Las Americas

Du är bortskämd med stränder i Playa de las Americas. Det finns hela sex stycken att välja emellan, och alla er sandstränder med lugnt lågvatten, så dina barn kan bara i säkerhet.

Playa de Guincho är populär bland surfare och vindsurfare. I gengäld ska du inte förvänta dig att kunna sola här, eftersom stranden är lite för stenig. Förutsättningarna på Playa Honda är också ideala till surfing - ja, faktiskt de bästa på ön, medan dykare valfärdar till Playa de las Vistas.

Händelser och event

De tre kungarna i januari: om du reser med barn på denna tid av året, ska du försöka uppleva paraderna för de tre kungarna den 5 januari, vilket firas som en slags julafton i Spanien.

Karneval i februari: påskens början markerar också börkan på den livliga karnevalsfesten överallt på Tneriffa. Gatorna i Teneriffas huvudstad, Santa Cruz, är värd för den största och bästa karnevalsfesten, men du kan delta i festligheter i många av öns städer.

Arona sommarfestival i augusti: denna händelse, som avhålls några få minuter från Playa de las Americas, har fokus på dansmusik och lockar varje år stora folkmängder tack vare sin höga konstnärliga nivå.

Glöm inte, att solnedgångarna här är fantasiska. Besök en av de populära strandklubbarna, såsom Monkey Beach och Papagayo i Playa de Troya, och se solen gå ner över det klara blå havet - kanske med en cocktail i handen? Mycket bättre än så blir det inte.

Städer i närheten

Det finns gott om trevliga städer att besöka på Teneriffa, här är tre av dem:

Costa Adeje

Atmosfären i närliggande Costa Adeje, är mycket annorlunda än den avslappnade och lugna atmosfären i Playa de las Americas. Det är en plats för de rika och berömda, och allt är 5-stjärnigt här - oavsett om det är hotellen, stränderna med blå flagg eller exklusiva designbutiker.

Missa inte stadens stora attraktion, det 200 meter höga vattenfallet, Barranco del Infierno. På dennatursköna stigen, som leder till vattendallet, kan du njuta av flora och fauna, en gammal kvarn och flera fantastiska utsiktspunkter.

Los Cristianos

Den pittoreska hamnen i Los Cristianos lockar många besökare och en strid ström tachter, färjor och båtar som lägger till och avgår från hamnen (stadens främsta attraktion).

Staden domineras av lyxiga bostadsblock och restauranger, som flankerar den pittoreska strandpromenaden, men staden har också två bra stränder och en rad charmiga butiker i dess centrum. 

Guia de Isora

Guia de Isora är en typisk trött stad på Teneriffa, vars läge mellan bergen och havet är betagande. Om du vill slappna av en dag, och ladda upp batterierna, har du kommit till rätt plats.

Landsorten har en gammaldags och traditionell charm, men stor del av fascinationen beror på att den också präglas av Mount Teides dramatiska, vulkaniska natur. Längre ner mot havet ligger Playa San Juan, som är hemstad för en liten hamn och två stränder med mörk vulkanisk sand och småsten, samt en charmig bukt som också är värd ett besök

Nattliv

Det finns massor av livliga klubbar och barer längs Veronicas gata, där du kan uppleva den bästa och mest festliga delen av Plauya de las Americas nattliv.

Starta festen tidigt i Kaluna Beach Club och lyssna till lokala DJs på dagen från en skön pool.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Playa de las Americas

Populära hotell i Playa de las Americas

Spanien, Kanarieöarna, Teneriffa, Playa de las Americas
  • Närmaste flygplats: 18 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool
Spanien, Kanarieöarna, Teneriffa, Playa de las Americas
  • Närmaste flygplats: 17 km
  • Närmaste strand: ca. 300 m
  • Pool
Spanien, Kanarieöarna, Teneriffa, Playa de las Americas
  • Närmaste flygplats: 18 km
  • Närmaste strand: ca. 1.2 km
  • Pool