Resor till Costa Dorada

Costa Dorada är ett av Spaniens vackraste resmål. Det är ett rikt och varierat område med en lång kustlinje som badar i solsken samt ett charmerande inland med fridfulla byar, vinodlingar och naturparker. En resa till Costa Dorada kan därför bjuda på mycket mer än sol, strand och hav. På Costa Dorada har du massor av möjligheter att även krydda semestern med kultur, natur och historia i en perfekt inramning av lugn och ro - perfekt till både semester med familjen och för par.

De guldfärgade stränderna längs Costa Daurada sträcker sig från Barcelona i norr till det frodiga deltat vid floden Ebro cirka 240 kilometer söderut. Här ligger flera populära semesterorter som bland andra Salou, Cambrils och Sitges. På Costa Dorada-kusten är det lätt att ta sig mellan de olika orterna med tåg eller buss. Vill man ha en aktiv semester så finns det golf, ridning och många vattensporter att välja mellan på de flesta orterna längs med kusten.

Costa Dorada har tack vare de vackra omgivningarna och de över 300 soldagarna per år länge varit ett dragplåster för turister. Lokalbefolkningen här vet därför hur man ska ta emot semesterfirare på ett vänligt sätt. Spanjorerna har även tagit god hand om sitt historiska arv och flera av sevärdheterna här står med på UNESCO: s världsarvslista.

Vem passar resmålet Costa Dorada?

De inbjudande badstränderna med sina många aktivitetsmöjligheter är perfekta för en avkopplande semester med familjen. Har ni barn med på resan till Costa Dorada? Då vill de säkert gärna att ni avsätter en dag för att prova alla de roliga nöjena i temaparken Port Aventura som är en av Europas största i sitt slag. Här får ni både äkta adrenalinkickar i vilda rutschkanor och lite mer fridfulla nöjen för mindre barn.

I inlandet till Costa Dorada (Daurada på katalanska) ligger stora bergskedjor som skärmar av och skyddar det fruktbara lantbruksområdet från den kalla nordanvinden. Här odlar man bland annat vindruvor och oliver till oljeproduktion sida vid sida med hasselnötter och mandel-produktion. Tycker du om vin kan du avsätta en dag eller två till vingårdsbesök på din resa till Costa Dorada för att njuta av det goda livet.

Du kan lätt tillbringa hela semestern med att bara njuta av stränderna och de måleriska städerna men det finns även gott om möjligheter att utforska mer av regionen. Skulle du någon dag vilja ha lite mer storstadsliv så ligger till exempel Barcelona inte längre bort än att du kan åka dit på en upplevelserik dagstur.

När är det bäst att resa till Costa Dorada?

Costa Dorada har ett typiskt medelhavsklimat med varma torra somrar och milda vintrar. Är det sol och värme du längtar efter? Då kan du under juli och augusti som regel njuta av temperaturer som kryper upp över 30 grader på dagen och sällan sjunker under 20 på natten. Det är också de mest hektiska månaderna längs kusten med massor av liv på stränderna och i städerna. Årets svalaste och mest lugna månad är januari men då det ändå kan vara enstaka dagar med vårlika temperaturer på 16-17 grader.

Är det en avkopplande badsemester du söker så är perioden från juni till september den bästa tiden. Har du möjlighet att resa under våren eller sensommaren kan du också njuta av soligt och varmt väder och då är som regel priserna märkbart lägre.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Costa Dorada

Populära hotell i Costa Dorada

Spanien, Katalonien, Salou
8,4
Mycket bra
2190 omdömen
  • Närmaste flygplats: 102 km
  • Närmaste strand: ca. 900 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Katalonien, Salou
8,8
Mycket bra
2526 omdömen
  • Närmaste flygplats: 102 km
  • Närmaste strand: ca. 900 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Katalonien, Salou
8,6
Mycket bra
1203 omdömen
  • Närmaste flygplats: 103 km
  • Närmaste strand: ca. 300 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Vad tycker gästerna om i Costa Dorada?

7,8
Samlade gästomdömen
Baserat på 25 recensioner