Resor till Costa de Almería

Andalusiens Costa de Almería är inte riktigt lika berömd som Costa del Sol som ligger längre västerut. Den vackra kuststräckan omkring hamnstaden Almeria bjuder annars också på vackra långa badstränder vid det azurblåa Medelhavet.

I jämförelse med den berömda kustlinjen söder om Malaga så har du på en resa till Costa de Almería dessutom större möjlighet att hitta långa sträckor av orörd kust och stränder. Här kan du välja att bo nära det rika restaurang- och affärslivet i områdets största semesterort Roquetas de Mar eller att slå dig ner i någon av de mindre kustbyarna som ligger vid små fridfulla badvikar.

Badsemester kryddad med spännande sightseeing

När du reser till Costa de Almería har du med andra ord allt du kan tänkas behöva för att kunna njuta av en avkopplande semester med massor av sol och bad. Det finns emellertid även mycket annat du kan göra på din semester. Andalusien är känt för sina många kulturella och historiska sevärdheter, inte minst eftersom du fortfarande kan se många spår av det arabiska inflytandet i regionen.

Gå du på upptäcktsfärd i den gamla delen av Almeria kommer du se många exempel på sammansmältningen av spansk och arabisk arkitektur vilket regionen är så känd för. Starta till exempel med att utforska området omkring Plaza Manuel Pérez Garcia som är otroligt charmigt med eleganta byggnader och massor av caféer.

Du kan naturligtvis inte heller resa till Costa de Almería utan att besöka den imponerande fästningen Alcazaba som tronar högt över Almerias centrum. I storlek överträffas denna fästning enbart av Alhambra i Granada. Även denna fästning uppfördes av morerna men har sedan dess delvis byggts om efter att de kristna återerövrat området. Du får inte gå miste om att njuta av den fantastiska utsikten från borgmuren.

Skäm bort dina sinnen

Vill du utnyttja din resa till Costa de Almería till att utforska fler av Andalusiens sevärdheter så är just Alhambra i Granada ett givet mål för en dagsutflykt. Föredrar du natur framför kultur så är den närliggande Sierra Nevada Nationalpark ett annat spännande utflyktsmål. Ännu närmare kusten ligger flera mindre naturreservat som bland annat inkluderar fina badstränder med kristallklart vatten. Hyr du en bil så finns det dessutom många små byar med vitkalkade hus att besöka några få kilometer från kusten.

En viktig del på alla resor till Spanien är de kulinariska upplevelserna och Costa de Almería utgör inget undantag. Även om här av naturliga skäl finns en del restauranger med internationella favoriter på menyn så kan du absolut hitta ställen där medelhavskökets traditioner hålls vid liv. Du kan redan nu börja se fram emot tapasbarernas små läckerheter.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Costa de Almería

Populära hotell i Costa de Almería

Spanien, Andalusien, Roquetas de Mar
8,6
Mycket bra
1622 omdömen
  • Närmaste flygplats: 208 km
  • Närmaste strand: ca. 100 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Andalusien, Almeria
8,6
Mycket bra
2317 omdömen
  • Närmaste flygplats: 217 km
  • Närmaste strand: ca. 1.5 km
  • Internet/Wi-Fi
Spanien, Andalusien, Roquetas de Mar
8,4
Mycket bra
3871 omdömen
  • Närmaste flygplats: 202 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)