Resor till Seychellerna

Seychellerna är en drömdestination för de flesta. Ögruppen är skapad av granit med vackra stenformationer, tät och frodig djungel, kokospalmer och kritvita sandstränder. Här hittar du några av världens allra finaste stränder och här är det långt mellan strandstolarna. Seychellerna passa perfekt för en bröllopsresa och många av hotellen är som gjorda för en romantisk vistelse, på många ställen kan du få en privat bungalow med personlig service och bra bröllopsrabatter. På Seychellerna är klimatet tropiskt och det är varmt året runt. Den bästa reseperioden är från maj till september.

Alla världens oceaniska öar utgörs av korall eller vulkaniska bergarter. Undantaget är ögruppen Seychellerna som är en världens äldsta granitöar.

Detta är en plats av legendarisk skönhet där mjukt rundade granittoppar sticker upp som sockertoppar och skapar märkliga formationer. Vit korallsand och turkost hav inramar öarna och ger liv åt fantastiska stränder som skapar en exotisk turistdestination.

Seychellerna består av 115 öar varav de flesta är obebodda. Huvudön heter Mahe och här ligger också huvudstaden Victoria. Från Mahe kan man flyga (15 min) eller med katamaran (60 min) ta sig till den näst största ön Praslin. Att ta båt kostar ungefär hälften av priset för flyg så det kan vara värt att överväga båda alternativen. Man kan också ta båt från Praslin till paradisöarna La Digue (30 min). På dessa tre öar hittar man de flesta övernattningsställen på Seychellerna. För den som letar efter riktigt lyxiga resorts finns det Privata öar.

Seychellerna har ett relativt stabilt klimat året runt. Det är skönt och varmt i luften och vattentemperaturen faller sällan under 27 grader. Det faller lite regn under perioden mellan maj – september men Seychellerna är mindre utsatt för väderperioder än många andra öar i Indiska Oceanen. Det är emellertid ett tropiskt klimat så vädret kan snabbt skifta under dagens lopp. Seychellerna har djupa historiska rötter i både den engelska och franska kulturen och lokalbefolkning behärskar båda språken.

Tips på aktiviteter man kan göra på Seychellerna:

* Uppleva de sagolika stränderna. Seychellerna har några av de bästa stränderna i världen

* Besök Vallee de Mai National Park på Praslin. Parken har en mycket varierad flora och fauna och ett rikt fågelliv

* Hyr en cykel på La Digue och cykla runt ön. Perfekt för en dagstur

* Åk på katamarankryssning och upplev de olika öarna från havet

* Stanna till i huvudstaden Victoria på Mahe. Här hittar du små, lokala marknader, bra uteliv och restauranger.

* Dykning och snorkling är ett absolut måste

Hotell på Seychellerna

Billig semester på Seychellerna med Solfaktor

Seychellerna är i stort sett orört av turismen och ett paradis med sina kritvita sandstränder, turkosblåa vatten, vajande palmer och fina granitklippor. Seychellerna är det perfekta semestermålet om man vill komma bort från vardagen, njuta av tillvaron samt verkligen slappna av och bara må bra. De flesta som reser till Seychellerna kommer hit för den fantastiska kombinationen av turkosblått vatten, vita stränder och fantastisk natur, samt för att bara vara, då underhållning endast finns på de stora semesteranläggningarna som finns utspridda över ön. Att Seychellerna har varit en fransk koloni har lämnat sina spår när det gäller maten, och det franska köket tillsammans med den lokala kreolska kulturen utgör en fin kulinarisk kombination. Både från Europa och Afrika går det direktflyg hit, medan man från Australien får göra en mellanlandning i Singapore. 

Städer på Seychellerna

Den enda riktiga stad som finns på Seychellerna, är Victoria och den ligger på ön Mahe. Här ser man spår från den franska kolonialtiden, då både den lokala domstolen samt posthuset är byggd i typisk fransk stil - något man har bevarat medan resten av staden har moderniserats. I Victoria finns en fin botanisk trädgård samt några museer som är värda sina besök om du kan slita dig från de fantastiska stränderna.

Fantastiska stränder

Ön Mahe har de mest fantastiska stränderna, och den mest populära av dessa är Beau Vallon som ligger i närheten av staden Victoria. Söderut på ön hittar du fler underbara stränder och det är här förutsättningarna för snorkling är som bäst. Om du vill se mer av ön, samtidigt som du gärna vill bada vid flera paradisstränder, så besök gärna Ïle Souris på östkusten eller Anse Soleil och Anse Petite Politi på västkusten. Det är en bra idé att hyra en bil och hitta din alldeles egna strand.

Naturreservat på Seychellerna

På ön Praslin i området kring Anse Lazio ligger flera stora hotellområden, men om man beger sig till den norra delen av ön så förstår man varför detta är "ett paradis" på jorden. Här förundras man av hur vackert det är - den kritvita sanden, de vackra granitklipporna samt de små klippöarna och det turkosblå vattnet, det är som ett vykort. Vissa områden på Seychellerna finns på UNESCOs världsarvslista samt att flera områden har utsetts till naturreservat, som t ex Vallée de Mai. I Vallée de Mai växer de unika och lokala kokospalmerna med sina unika "kokosnötter", Coco de Mer palme, här kan man tillbringa en fantastisk eftermiddag om man vill ha lite omväxling från stranden.

Fantastisk snorkling

Sankt Anne Marine National Park består av sex öar och ligger utanför Victorias kust, och det är här du hittar de absolut bästa platserna för att snorkla. Om du är mer äventyrslysten är både Cousin Island och Silhouette värda att besöka. På Cousin möts du av en vacker skog och det är här du kan se flera av alla fridlysta djurarter som lever här, bland annat olika havsfåglar och sköldpaddor. Silhouette har i stället en mer dramatisk och mystisk atmosfär. Här reser sig tre granitblock upp ur havet, och runt hela ön finns mystiska grottor. Ön har dessutom en lång historia med massor av piratlegender och ej att förglömma fantastiska solnedgångar. Det går dagligen båtturer till båda öarna.

Turistkontor

Seychellernas turistbyrå har på sin hemsida flera praktiska upplysningar samt inspirerande beskrivningar av alla de sevärdheter som finns att se på Seychellerna. De har även en e-brochyr som är gratis och du kan enkelt ladda ner den eller printa ut den.

>> Se också resor till Maldiverna
>> Se också resor till Bali