Costa D'Oiro Ambience Village

Officiell kategori

Solfaktors kategori

8,8 Gästrecensioner

Under normala omständigheter börjar man normalt en berättelse i kronologisk ordning. Men vi har bestämt oss för att göra ett undantag, inte för att slutet är bättre än början, tvärtom, det var en ytterst positiv överraskning! Costa D' Oiro Ambiance Village är en liten oas med fokus på sina gäster.

Det är alltid spännande att vakna upp första morgonen på en semester, speciellt om man anlänt efter mörkrets inbrott. Hur ser allt ut i dagsljus, kommer mina högt ställda förväntningar att infrias?

Jag bor i huvudbyggnaden som innehåller reception, restaurang och inte mer än 8 rum och lägenheter. Jag har ställt klockan på väckning redan sju, tidigt men jag måste arbeta på rummet några timmar innan mitt frukostmöte med hotelldirektören.

Väckarklockan ringer, startknappen på datorn aktiveras och så är det bara att komma igång vid skrivbordet. Så var planen men jag måste ju bara se utsikten från rummet och öppnar därför balkongdörren. På en halv sekund ändras mina arbetsplaner, som blir uppskjutna på obestämd tid.

Det var befriande att njuta av solen på den lilla balkongen och självklart låter jag datorn vila. Jag tar fram en bok som jag förnöjsamt bläddrar i samtidigt som min kropp får en kraftig dos D-vitaminer.

Normalt är viljestyrka en av mina starkaste sidor, men rum 3811 på Costa d’Oiro har helt fångat min fascination. Det har jag nog inte upplevt tidigare. Ett riktigt ”bakhåll”, men i bakspegelns ljus så har Costa d’Oiro egentligen bara gjorts sitt arbete och förfört ännu en gäst.

En frukost jag sent kommer glömma

Tidpunkten för mitt möte med Rui närmar sig och det är bäst jag kommer i tid. I restaurangen sitter ett tyskt och ett engelskt par som båda hälsar med ett ”god morgon” tät följt av personalens glada välkomnande. Jag tjuvstartar med en kopp kaffe men redan efter någon minut anländer der Überkellner och placerar en tallrik fylld med frukt, lokalproducerade ostar, nybakat bröd och marmelad. ”Här är lite att börja med säger han med ett leende, men du måste lova mig att prova bufféen också”.

En god frukost skall man njuta av länge, länge. Detta är säkert orsaken till att gästerna sitter längre än vanligt vid frukosten på Costa d’Oiro. Rui berättade för mig att det snarare är regel än undantag att gästerna glider in i en sinnesstämning av ”slow living”. När jag påminner mig om mitt uppvaknade som så snabbt förpassade mig från arbetsmyra till en hopplös livsnjutare, så förstår jag vad han menar. Tack för frukosten, den blir sent glömd. Och tack för en fantastisk service der Überkellner.

Direktören är (nästan) du med sina gäster

Rui är en man som utstrålar auktoritet och naturlig respekt. Han står med båda fötterna planterade i Algarves fina sandjord. Samtidigt hör man aldrig honom säja, ”så har vi alltid gjort”. Han är flera steg före många av sina kolleger vad gäller lyhördhet för vad hans gäster både vill ha och förväntar sig. Med så många stamgäster är det en självklarhet för honom att fortlöpande arbeta intensivt med att upprätthålla Costa d’Oiro charm och kvalitet. Detta märks verkligen, Rua da Costa D'Oiro nr. 38 verkar inte slitet, trots att byggnaderna har många år på nacken.

Nu frångår jag vad jag skrev i början, att vi skulle börja bakifrån och hoppar fram till mina första stunder på Costa d’Oiro. Jag ankom precis innan midnatt efter en lång och upplevelserik dag. Costa d’Oiro ligger i den välbesökta staden Lagos, men under lågsäsong är det inte lätt att finna ett matställe som är öppet efter klockan nio på kvällen. Detta blev min mage varse en ljum januarikväll. Min räddning blev den otroliga receptionisten som hängde en skylt i receptionen, ”kommer strax” och sedan skjutsade mig till ett Mc Donald´s. Vilken service!

Bra att veta om Costa D'Oiro Ambiance Village

Lagos har en av kustens bästa placeringar och staden i sig själv är verkligen värd ett besök. Här är massor av historia och den gamla delen med sina snirklande gränder vibrerar av charm.

Costa d’Oiro ligger i ett lugnt villaområde ca tre kilometer utanför Lagos gamla stadsdelar. Trots det på pappret lugna läget så måste man vara beredd på ett lite högre tempo under högsäsongsperioden. I gengäld belönas du med förmånen att ha några av Algarves vackraste och mest fotograferade stränder inom promenadavstånd.

Därför kommer vi snart igen

Det som är så tilltalande med Costa d’Oiro är, att en så liten oas har möjlighet att fokusera så mycket på att tillfredsställa sina gäster behov och önskningar. Rui och hans leende personal anstränger sig till sitt yttersta för att göra din semester minnesvärd.

 

Därför ska du välja Costa D'Oiro Ambience Village

 • Närmaste flygplats: 91 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
 • Internet/Wi-Fi
 • Restaurang

Hotelltyp

Costa D'Oiro Ambience Village är inte tillgänglig i dagsläget

Costa D'Oiro Ambience Village är inte en del av programmet hos Solfaktor i dagsläget.

Karta och avstånd

 • Algarves knutpunkt för kultur, Silves – ca 47 km
 • Tag picknickkorgen med till Monchique’s vackra bergslandskap – ca 47 km
 • Sagres, en av Portugals västligaste punkter – ca 33 km
 • De ”karibiska” stränderna utanför Tavira – ca 116 km
 • Gå på marknad i Loulé – ca 78 km
 • Gränsen mellan Portugal och Spanien – ca 138 km
 • Allt gott från havet på restauranger i Olhão – ca 99 km
 • Besök museet i Portimão, med Algarves historia – ca 23 km
 • Närmsta golfbana – ca 9 km
 • Portugals huvudstad Lissabon – ca 287 km
 • Sevilla i Andalusien – ca 180 km
 • Faro-Algarves flygplats - ca 90 km

Costa d’Oiro har över 67 rum och lägenheter som är fördelade i olika byggnader.

I huvudbyggnaden som ligger för sig själv finns endast 8 rum och studiolägenheter. Stilen här är annorlunda och överraskande med varma, starka färger och inredningen är orientaisk med portugisisk touch. Lite som att träda in i Aladdins hus, med rullgardiner i bambu, moriska dekorationer och en modern utgåva av en klassisk himmelsäng.

Övriga rum och lägenheter är inredda med mer nedtonade färger - alltså ljusare och mer klassiska. Några rumstyper har även privat balkong eller terrass med utsikt till exempelvis trädgården med övriga byggnader.

Madrasser, täcken och kuddar är av modernt snitt, varken för hårda eller mjuka. I studiolägenheterna finns ett pentry om du vill laga till något gott själv. 

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Costa D'Oiro Ambience Village. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

 • Pool (ev. säsongsöppen)
 • Möjlighet till luftkonditionering
 • Internet/Wi-Fi
 • Restaurang
 • Möjlighet för balkong/terrass
 • Barnpool el. del i pool
 • Parkering/garage (ev. mot avgift)
 • I stad eller by
 • Strand mindre än 1 1/2 km bort
 • Stad mindre än 3 km bort
 • Spa/Wellness center (oftast mot avgift)
 • Hotellbar
 • Inomhuspool
 • Nära vattnet (max 4 km)
 • Motionsrum

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Rua Costa D'oiro
8600 Lagos

Koordinater

Latitude: 37.0892
Longitude: -8.6733

Så kan du resa

Hos Solfaktor kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer