Resor till Dobrota

Norr om medeltidsstaden Kotor på Kotorbuktens nordöstra sida, där ligger Dobrota. En stad som sträcker sig från Kotor nästan hela vägen upp till där bukten viker av mot väster - en sträcka på omkring 7,5 kilometer. Trots den långa sträckan är Dobrota ingen stor stad utan snarare flera små kuststäder och byar på rad. I bakgrunden tornar de höga bergen upp sig och här är en vacker och frodig natur. Vill du bo nära havet i lugna omgivningar och nära den vilda naturen? Då ska du bo i Dobrota på din nästa semester i Montenegro.

Bo sida vid sida med lokalbefolkningen

Längs Dobrotas kustlinje löper kustvägen som går norrut från Kotor. På turen genom de många små "by" -delarna av Dobrota så finns det många små stränder, havsbassänger, små klippor och många trevliga strandpromenader och där många av lokalbefolkningen bor. När du bor i Dobrota bor du därför i små lokalsamhällen som ger dig goda möjligheter att uppleva den lokala, tillbakalutade kulturen. Här härskar lugnet och ron och du kommer helt säkert få en stressfri semester med härliga möjligheter till avkoppling vid havet.

Upplev den råa och bergiga naturen

Staden är på sina bredaste ställen inte mycket mer än 500 meter bred och där staden slutar tar den råa och branta terrängen vid. Kotorbukten är framför allt känd för sina vackra berg som omger hela bukten och inramningen till Dobrota utgör inget undantag. Gör du en båttur får du uppleva de majestätiska bergen på avstånd men du kan även gå turer upp i bergen längs vackra stigar och leder där du får uppleva den vilda naturen på nära håll.

Restauranger, barer och inköpsmöjlighet i närheten

Även om Dobrota inte är någon stor stad så erbjuds det gott om möjligheter att göra inköp, äta på restaurang eller koppla av på ett café eller en bar. Vill du ha ett större utbud så behöver du bara bege dig in till Kotor centrum som även erbjuder spännande historiska sevärdheter. Vill du koppla av på stranden så har du de bästa förutsättningarna för det i den södra delen av Dobrota som gränsar mot Kotor. Här ligger nämligen Kotor Beach som är en fin småstensstrand med palmer. Längre norr över längs kusten har du också möjlighet till bad i det underbara havet. På många ställen är det hamnbad men även enstaka små stränder.

Resor till Montenegro

Läs mer om Montenegro och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Montenegro här

Hotell i Dobrota