Resor till Mexiko

Mexiko betyder för oss svenskar huvudsakligen att vi reser till någon av semesterdestinationerna på Yucatan-halvön och det finns många anledningar till det. Flygtiden är någorlunda överkomlig, stränderna är enormt vackra och här finns massor med hotell och attraktioner. Klimatet är dessutom hyfsat jämt och stabilt under hela året.

Yucatan-halvön är till storleken ungefär lika stor som Danmark och här bor lite över två miljoner människor. Dock ska man veta att det bara till Cancun kommer nästan sex miljoner turister per år. Just Cancun är tillsammans med Playa del Carmen, Tulum och Isla Mujeres de största semesterdestinationerna men det finns också en lång rad mindre städer länge kusten att upptäcka, dock kanske mest för backpacker-turister. Hotellen i Cancun ligger på en lång ö som förbinds med fastlandet med broar. Här finns allt vad du kan önska dig av faciliteter, inklusive ett Hard Rock Cafe, Starbucks Coffee, hamburgerbarer och nattklubbar. Men också de vackraste av stränder, läckra hotell och massor med bra restauranger med lokala specialiteter.

Söder om Cancun ligger Playa del Carmen och Tulum och några av stränderna här är ofta med på listor över världens bästa. Ön Isla Mujeres ligger utanför Carmen och kan absolut rekommenderas för en dagsutflykt. Det går båtar dit flera gånger om dagen.

Ön Holbox ligger ett par timmar med buss nordväst om Cancun. Ön är väldigt speciell. Här finns inga bilar, bara golfbilar, och det finns inga asfalterade vägar. Tempot är lugnt, stränderna utmärkta och här händer det inte så mycket. Perfekt för dig som vill njuta av livet tillsammans med din partner. Många små trevliga restauranger och strandbarer finns det här också.

När du vill uppleva mer än bara sol och strand finns det massor med saker att upptäcka, exempelvis Mayaruinerna vid Chichen Itza, de underjordiska grottorna vid Zazil Tunich, båtturer ut till t.ex. Contoy-öarna med det vackra naturreservatet, trekking i djungeln, och mycket annat.

Vem passar detta resmål för??

Det är lite längre resa än till t.ex. Egypten men du är också garanterad fint semesterväder, vackra stränder, spännande utflyktsmöjligheter och vi ska inte heller glömma den goda mexikanska maten. Cancun kan upplevas som relativt amerikaniserat men om man bara är förberedd på det och ser till att njuta av stämningen, solen, den höga servicenivån och de överkomliga priserna får du en toppensemester. Det finns både familjevänliga hotell och hotell huvudsakligen anpassade för vuxna.

När är det bäst att resa hit??

Med sitt fina klimat kan landet besökas under hela året men september till november är orkansäsong vilket kan innebära en del oväder. Den bästa säsongen är mellan december och augusti. Varmast är det i juli med uppåt 35 grader i skuggan. Kallast i januari med nedåt 20 grader.

Hotell i Mexiko

Populära hotell i Mexiko

Mexiko, Cozumel
9,5
Fantastiskt
1152 omdömen
  • Närmaste flygplats: 93 km
  • Närmaste strand: ca. 0 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Mexiko, Playa del Carmen
8,2
Mycket bra
1284 omdömen
  • Närmaste flygplats: 55 km
  • Närmaste strand: ca. 100 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Mexiko, Tulum
8,3
Mycket bra
21 omdömen
  • Närmaste flygplats: 118 km
  • Närmaste strand: ca. 9 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)