Sista-minuten och restplatser till Kroatien

Från Istrien i norr till den UNESCO-fredade staden Dubrovnik i söder svämmar Kroatien trots sin beskedliga storlek fullkomligt över av attraktiva semesterdestinationer. Här kan du njuta av massor av soltimmar, kristallklart vatten, en låg prisnivå och en ytterst gästvänlig befolkning. Se vår lista över sista-minuten restresor till Kroatien här och boka din restresa redan idag!

Det är inte för mycket sagt att Kroatien har Adriatiskahavets vackraste kuststräcka och en skärgård som utan tvekan kan konkurrera med den grekiska. Vill du bara koppla av vid det kristallklara havet så finns det massor av möjligheter för detta. En sista-minuten resa till Kroatien är emellertid samtidigt en möjlighet att få uppleva världsberömda historiska sevärdheter, enastående natur och gastronomi av högsta klass.

Karta över Kroatien

Populära hotell i Kroatien

Kroatien, Dalmatien, Lopud
8,7
Mycket bra
653 omdömen
  • Närmaste flygplats: 36 km
  • Närmaste strand: ca. 0 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Kroatien, Dalmatien, Pucišca
9,5
Fantastiskt
175 omdömen
  • Närmaste flygplats: 16 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Kroatien, Dalmatien, Sibenik
9,6
Fantastiskt
965 omdömen
  • Närmaste flygplats: 59 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi

Så bokar du sista-minuten resor till Kroatien

Är du typen som inte behöver några fasta planer för semestern flera månader i förväg? Då är det perfekt att hålla ögonen öppna efter aktuella reseerbjudanden. Kan du resa med relativt kort varsel finns det ofta mycket pengar att spara på en restresa till Kroatien.

Utbudet av sista-minuten resor som säljs till nedsatt pris är inte konstant under årets lopp. Det går heller inte att i förväg förutsäga vilka destinationer och hotell i Kroatien som kommer erbjuda de billigaste erbjudandena. Du kommer därför uppleva att utbudet här på sidan och i sökmotorn kommer variera från dag till dag eller till och med timme för timme.

Som regel är priserna som lägst ju närmre avresedatum du kommer men detta är ingen fast regel. Skulle sommarvädret här hemma svika så blir det nästan alltid drag efter billiga sista-minuten resor. Skulle du därför se ett erbjudande som passar dina önskemål och din budget bör du slå till medan tid är.

Här hos Solfaktor kan du boka flygbiljetter och hotell som en paketresa. Gör du det är din resa naturligtvis täckt av paketreselagen samt resegarantin - det är semester med trygghet.

De mest populära sista-minuten resmålen i Kroatien

I norra Kroatien nära gränsen mot Slovenien och Italien lockar halvön Istrien med populära semesterorter som Porec och Rovinj. Städer som sjuder av historia och dessutom har ett fantastiskt läge ut mot det azurblåa havet. Förflyttar du dig längre ner längs den kroatiska Adriatiska havskusten så är även staden Rijeka och inte minst den trevliga ön  med det svåra namnet Krk också attraktiva.

Längre ner längs kusten i Dalmatien hittar du bland annat hamnstaden Split och Dubrovnik, som står med på UNESCO: s världsarvslista. Det är dessutom i Dalmatiens skärgård som du hittar idylliska öar som Brac med den spektakulära vita sandstranden Zlatni Ratz, Hvar och Korcula.

Under högsäsongen från maj till september med sitt soliga och varma väder som inbjuder till en avkopplande badsemester med familjen finns det som regel många flygförbindelser till Kroatien från flera svenska flygplatser. Du kan dessutom mycket väl boka en billig sista-minuten resa till Kroatien på våren eller hösten vilket bland annat är bra årstider för storstadssemester i Split eller Dubrovnik.

Resor till Kroatien

Du kan hitta mycket mer inspiration till semesterupplevelser och destinationer här.

>> Hitta billiga resor till Kroatien här
>> Hitta även billiga resor till Grekland här