Resor till Novigrad

Novigrad är en lugn fiskeby och är känd för sitt historiska arv, natur och för att vara en av de bästa gourmetdestinationerna på halvön Istrien med specialiteterna fisk och skaldjur.

Staden Novigrad ligger nordväst om halvön Istrien.

Ursprungligen var Novigrad en lugn fiskeby, och trots den ökande turismen under de senaste åren har den lilla staden behållit sin intima lugna och utmärkande atmosfär.

Novigrad hade en bosättning redan under antiken. Utgrävningar kan man delvis se i Novigrads Lapidary som har en samling av 93 stenmonument från antiken och tidig medeltid. St.Pelagije och St Maksim kyrkor, som är en basilika, som inleddes i det 5: e och 6.århundrade och har några stora väggmålningar från medeltiden.

Landskapet i området kan ta andan ur dig. Adriatiska havets azurblå och kristallklara vatten möter kust med grönskande landskap och gula sandstränder och nästan vita stenar. Landskapet fortsätter längre in med stora skogar med små åar och stora forsar. Under perioden från mars till maj, kan du bland annat hitta vild sparris, och varje år är det en sparrisfestival i april.

Har du semester här kan du delta i roliga aktiviteter varje dag om du vill. Cykling i fin skog- och fjällterräng eller vandring längs kustlandskapen. Från hamnen i Novigrad kan åka med lokala båtar ut på fisketurer eller korta resor till närliggande vackra vikar och vikar.

Resor till Kroatien

Läs mer om Kroatien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Kroatien här

Hotell i Novigrad