Resor till Brela

Brela är en charmig kuststad belägen vid den vackra Adriatiska kusten i Kroatien och välkomnar besökare med enastående skönhet och autentiska charm. Med sina vita kalkstensstränder, det klara azurblå vattnet och de omgivande gröna skogarna har Brela blivit en mycket populär semesterdestination i regionen. Staden erbjuder en perfekt blandning av avkoppling, kultur och äventyr.

Attraktioner och sevärdheter i Brela

Drömmer du om en semesterort som ligger omringad av kilometervis vackra stränder och kristallklart hav, kan du tryggt låta semestern gå till Brela. Stadens mest uppskattade sevärdheter och platser att besöka, är nämligen de vackra stränderna. Dessa inkluderar exempelvis Punta Rata-stranden som är känd för sitt karakteristiska klippområde, där en stor klippa sticker ut i havet och skapar en naturlig skönhet. Det är också en plats där du kan njuta av spektakulära solnedgångar över horisonten.

För dig kulturellt intresserade finns det flera kyrkor och kapell som ger inblickar i stadens historia och arkitektur. Kyrkan Sankt Stefan, med anor från 1700-talet, är ett särskilt imponerande exempel på denna kulturella skatt. Under sommarmånaderna arrangeras olika musik- och konstfestivaler som ger dig en möjlighet att fördjupa dig i den lokala kulturen.

Utflyktsmål i närheten av Brela

Naturentusiaster kommer också att hitta sina drömmars utflyktsmål i närheten av Brela. Biokovo-bergen som ligger i närheten erbjuder vandringsleder med hisnande utsikt över området och havet nedanför. Aktiv kan du också vara på två hjul. Bege dig ut på cykelturer i vackra omgivningar längs kusten. 

Småstäderna Brela och Baska Voda ligger sida om sida, och har nästan vuxit samman. Det tar endast cirka 30 minuter att promenera mellan de två landsorterna. Brela är den minsta av dessa, så ta dig till Baska Voda om du vill uppleva lite mer liv och rörelse. I Baska Voda kan du dessutom hyra cyklar, eller följa med på en tur till öarna Brac och Hvar.

En annan fantastisk destination att besöka, är den närliggande staden Makarska, känd för sin livliga hamn, historiska arkitektur och inbjudande strandpromenader.

Mat och dryck i Brela

När det kommer till mat och dryck, bjuder Brela på en autentisk gastronomisk upplevelse. Lokala restauranger erbjuder en mängd olika rätter baserade på färsk fisk och skaldjur direkt från havet. En måltid kan kompletteras med lokala olivoljor och färska grönsaker som odlas i området. Prova gärna Pasticada en traditionell kroatisk kötträtt som är långsamt kokad i rödvin och kryddor. På restaurangerna kan njuta av både traditionella och moderna kulinariska skapelser.

Så reser du till Brela från Sverige

För att ta dig till Brela från Sverige finns det flera alternativ. Du kan flyga till Split, den närmaste internationella flygplatsen, och sedan ta en bilresa eller använda kollektivtrafik till Brela. Det finns också möjlighet att ta en färja från olika hamnar i Adriatiska havet till Split och sedan ta dig vidare till Brela. 

Väl framme har du flera olika inkvarteringsmöjligheter. Hos oss på Solfaktor hittar du enkelt ditt hotell genom att använda sökmotorn här på sidan. I den kan du också kombinera ditt boende med en flygresa i ett paket som täcks av resegaranti. Vill du, kan du lägga till en hyrbil i paketet. Så lätt är det att resa tillsammans med Solfaktor.

Resor till Kroatien

Läs mer om Kroatien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Kroatien här

Hotell i Brela

Populära hotell i Brela

Kroatien, Dalmatien, Brela
9,8
Fantastiskt
192 omdömen
  • Närmaste flygplats: 86 km
  • Närmaste strand: ca. 100 m
  • Internet/Wi-Fi
Kroatien, Dalmatien, Brela
9,2
Fantastiskt
1427 omdömen
  • Närmaste flygplats: 88 km
  • Närmaste strand: ca. 15 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Kroatien, Dalmatien, Brela
9,4
Fantastiskt
697 omdömen
  • Närmaste flygplats: 67 km
  • Närmaste strand: ca. 20 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)