Resor till Jordanien

Upplev det exotiska Jordanien. Här får du både storstadssemester, upplevelser från den moderna teknologiska världen och så finns här naturligtvis Petra, klippstaden som är ett av världens sju underverk.

Jordanien är ett exotiskt äventyr

Är du ute efter en annorlunda och autentisk semester så är Jordanien ett fantastiskt alternativ. Här får du både känslan av storstad, modern teknologi och ett arabiskt äventyr.  Jordanien ligger beläget i den "fredliga" delen av Mellanöstern.

Jordanien har bara kust i söder mot Akabaviken och är huvudsakligen ett ökenland med stora nord-sydgående bergskedjor. Det finns enbart 5 kvadratkilometer skog i hela landet.

Jordaniens historia sträcker sig tillbaka till 1 200 före Kristus och över hela landet kan du besöka minnesmärken och uppleva en spännande och rik historia. År 1812 upptäcktes den antika staden Petra och inte utan anledning är detta en av huvudattraktionerna i Jordanien. Denna klippstad står med på listan över världens sju underverk.

Jordanien är huvudsakligen ett muslimskt land med omkring 5,7 miljoner invånare. Det officiella språket är arabiska men många pratar mycket bra engelska.

Fredag är veckans heliga dag i Jordanien. Ofta är banker, offentliga kontor, resebyråer och en del affärer stängda även på lördagar. Under Ramadan är det förbjudet att dricka alkohol, äta eller röka offentligt från soluppgång till solnedgång. Det säljs ingen alkohol i affärerna men kan köpas på större icke-muslimska hotell.

I Jordanien är det billigt att åka taxi vilket även gäller på längre sträckor som mellan Amman och Aqaba. Taxibilarna har taxameter men de används inte alltid på kvällen så det är en god idé att avtala priset i förväg.

Vägnätet i Jordanien är välutvecklat och skyltarna står på både arabiska och engelska. Ett bra sätt att resa runt på i Jordanien är att hyra en bil.

Hotell i Jordanien

Populära hotell i Jordanien

Jordanien, Aqaba
  • Internet/Wi-Fi
  • Parkering / Garage
Jordanien, Aqaba
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Jordanien, Aqaba
  • Närmaste strand: ca. 700 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi