Resor till Malcesine

Malcesine ligger vid Gardasjöns nordöstra bredd, vid foten av det majestätiska berget Monte Baldo, vars sluttningar är täckta med olivträd. Den lilla fiskeorten är koncentrerad runt Scaligerborgen och en liten hamn, som är omgiven av vackra, gamla pastellfärgade byggnader, som idag huserar hotell och restauranger. Även om fisket idag inte har samma ekonomiska betydelse för staden, är stämningen och tempot i Malcesine nästan det samma som förr i tiden, trots att detta är en av Gardasjöns vackraste städer där turismen är huvudintäkt. Det är omöjligt att inte betagas av det idylliska läget, och den charmiga atmosfären med kullerstensgator och små gränder.

Välkommen till Gardasjöln med Solfaktor, vi är specialister på resor till Malcesine. Boka din resa till Malcesine som en del av ett samlat paket, inkl. hotell eller semesterlägenhet, flygresa samt hyrbil eller transfer till och från flygplatsen. Önskar du själv arrangera resan till Italien kan du naturligtvis också endast boka hotellet via Solfaktor.

Lugn idyll kryddad med action

Det låter kanske som en cliché, men Malcesine är verkligen vackert som en vykort. Om du vill ha en avslappnande semester, där du inte har några fasta planer, utan bara vill göra det du känner för just den dagen, är detta helt rätt resmål. Här kan du enkelt spendera tiden på att njuta av det härliga vädret på de små stränderna nedanför Scaligerborgen, och av stämningen på stadens små gator. Men om du vill att det ska hända lite mer på semestern, är staden också en bra utgångspunkt för att åka på sightseeing till några av de andra städerna runt Gardasjön.

Därtill kommer, att Malcesine också är känd för att bjuda på goda möjligheter för att utöva olika former av vattensport, samt vandring och cykling. Monte Baldo som reser sig 1800 meter upp i skyn, är lite av ett Paradis för friluftsälskare. Här finns gott om välmarkerade vandringsleder upp längs berget - om du inte hellre tar turen upp med linbanan som bjuder på vackra utsikter från kabinerna. Häruppe är olivlundarna utbytta mot mer vild natur, vilken bland annat rymmer mer än 60 olika sorters orkidéer. Du kan enkelt spendera en dag med att vandra eller cykla tillbaka ner till stan. På några av linbanans avgånger är det alltså möjligt att ta med cykeln. Du kan hyra mountainbike nere i stan - kom ihåg hjälmen!

Njut av det lokala köket

Reser du till Gardasjön har du rik möjlighet att stifta bekantskap med det världsberömda italienska köket. Inte överraskande finns det en hel del restauranger i Malcesine där menyn är ihopsatt för att tillfredsställa de genomsnittliga, internationella smaklökarna, men om du letar lite kan du dock hitta restauranger där man inte kompromissat på kvaliteten och där du kan smaka på traditionella recept lagade på lokala råvaror.

Vill du själv laga mat under semestern finns det några matbutiker i stan där du hittar det mesta du kan tänkas behöva. Vi kan också rekommendera dig att besöka den lokala marknaden (lördag). Denna, samt andra marknader i grannstäderna, är en spännande att besöka och ger en chans att träffa lokalinvånarna och uppleva en bit av italienarnas vardag.

Utflykter

Utöver de nämaste sevärdheterna och attraktionerna, finns det gott om intressanta utflyktsmål i norra Italien, som ligger inom räckvidd från Malcesine. Är du iväg med hela familjen, är det ofta populärt att åka till Gardaland, den stora nöjesparken. Är det mer kulturella upplevelser du är på jakt efter, ligger till exempel operastaden Verona inom lagom avstånd för en dagsutflykt. 

Nyttiga länkar

Kabinbanan till toppen av Monte Baldo
Stadens egen hemsida

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Malcesine

Populära hotell i Malcesine

Italien, Veneto, Malcesine
8,8
Mycket bra
443 omdömen
  • Närmaste flygplats: 63 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Veneto, Malcesine
9,3
Fantastiskt
477 omdömen
  • Närmaste flygplats: 62 km
  • Närmaste strand: ca. 2.3 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Veneto, Malcesine
8,0
Mycket bra
808 omdömen
  • Närmaste flygplats: 88 km
  • Närmaste strand: ca. 30 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)