Resor till Bardolino

Besök Bardolino på Gardasjöns sydöstra bredd. Vindistriktet sträcker sig från Gardasjön till grandistriktet Valpolicella norr om Verona.

Härlig romantisk sjöpromenad

Bardolino är en av de mysiga och vackra byarna vid Gardasjöns sydöstra bredd, med en praktfull promenad längs sjön, där det är ypperligt att slå sig ner på en av alla bänkar och njuta av utsikten till sjöns motsatta sida, eller bara titta på de små vågorna som skvalpar medan livet passerar längs promenaden bakom dig. Det finns fina grusstränder runt om i staden, om du får lust att ta ett dopp i sjön. Bardolino har flera sevärda kyrkor, och det finns fina vandrings- och cykelleder i baklandskapet. Grannstäderna Garda och Lazise är båda intressanta och kan nås på några få minuter. 

Karta över Bardolino

Genom att klicka på kartan över Bardolino här nedan får du tillgång till mer information om området, och du kan också se var våra olika semesterlägenheter, hotell och villor ligger. Du hittar också avstånd till olika sevärdheter, andra städer i närheten, samt till olika städer i Skandinaven.

Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Bardolino? Urvalet av hotell är stort i staden, och i sökmaskinen här på sidan hittar du vårt utbud av hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den trevliga staden.

Kanske drömmer du om en semester på ett trevligt Bed & Breakfast vid Gardasjön? Eller kanske ska du iväg med hela tjocka släkten, eller en stor grupp vänner? Då ska du överväga att hyra en stor villa till minst 20 personer. 

Du behöver endast ange datum och antal personer för att få en översikt över de tillgängliga semesterbostäderna under din valda period. Det blir inte enklare än så, att hitta den perfekta bostaden till din kommande semester i Italien. 

Transport

Vill du flyga till Italien, är Verona flygplats den som ligger närmast Bardolino. Inom rimligt avstånd ligger dock också Bergamo flygplats och Milano Linate flygplats.

Det finns bra bussförbindelser till Bardolino som också stannar i Garda och Malcesine. Det är dock att rekommendera att ha en hyrbil under semestern, om du vill ha möjligheten att i eget tempo utforska mer än bara närområdet. Med en bil är det dessutom lättare att vara mer spontan, utan att behöva tänka på att passa tidtabeller.

Vill du köra hela vägen från Sveige kan du räkna med en tur på cirka 1600 km från mellersta Sverige, vilket är överkomligt om ni tar en övernattning på vägen, eller är flera om att köra. Observera att det ofta är mycket trafik på vägarna genom Europa under sommarmånaderna.

Restauranger och shopping

Staden bjuder på ett riktigt trevligt centrum med små gator och torg, som kantas av butiker och restauranger. Varför inte slå dig ner på en av dessa och njuta av ett vin från distriktet som är mest känt för deras röda bordsvin, välägnade till pastarätter och lättare måltider. Likaså behöver du endast köra några få kilometer för att hitta ännu fler restauranger i närområdet.

Vill du laga dina egna måltider, kan det rekommenderas att supplementera inköpen från butiken, men inköp från den lokala marknaden som avhålls varje vecka (torsdagar). Här kan du utöver goda råvaror, också uppleva lite mer av det italienska vardagslivet. 

Utflykter från Bardolino

Det är inte långt till Verona från Bardolino där shoppinggatan via Mazzini är ett måste, och så väntar operaföreställningarna i den gamla arenan på dig.

Strax söder om Lazise ligger Italiens största nöjespark, Gardaland som är ett stort tivoli för både barn och vuxna. Det är dessutom bara några få kilometer till en trevlig safaripark och följer du Minco-floden söderut kommer man till den härliga blomsterparken Parco Sigurta. Det finns alltså väldigt mycket att uppleva och hitta på vid Gardsjön.

Lokala länkar

Stadens egen hemsida hittar du här.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Bardolino

Populära hotell i Bardolino

Italien, Veneto, Bardolino
  • Närmaste flygplats: 35 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Veneto, Bardolino
  • Närmaste flygplats: 27 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Veneto, Bardolino
  • Närmaste flygplats: 27 km
  • Närmaste strand: ca. 400 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)