Sista-minuten och restresor till Italien

Italien är ett otroligt mångsidigt resmål när det gäller upplevelser och semestermöjligheter. Här kan du lapa sol på härliga stränder, njuta av storslagen natur eller tillbringa semestern med att besöka kulturella höjdpunkter. Italien är väl i och för sig inte ett av de billigaste länderna att resa till men med en restresa kan du komma iväg till ett kraftigt reducerat pris. Boka en billig sista-minuten restplats till Italien med Solfaktor idag!

Italien är ett åretrunt resmål. Våren och sensommaren är perfekt om du vill åka på en billig storstadssemester i Italien med ett sista-minuten erbjudande. Det är behagligt varmt men inte för varmt för sightseeing. Till och med under de varmaste sommarmånaderna är det ett behagligt klimat vid de högt belägna sjöarna i norra Italien. På samma sätt kan det under vintern vara närmast vårlika förhållanden på Sicilien i söder.

Karta över Italien

Populära hotell i Italien

Italien, Lazio, Rom
9,1
Fantastiskt
802 omdömen
  • Närmaste flygplats: 28 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
Italien, Toscana, Montaione
9,3
Fantastiskt
253 omdömen
  • Närmaste flygplats: 58 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Toscana, Capraia e Limite
9,1
Fantastiskt
322 omdömen
  • Närmaste flygplats: 25 km
  • Avstånd till centrum: ca. 2.2 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Så bokar du sista-minuten resor till Italien

Två saker kännetecknar restresorna till Italien: Du kan som regel spara ganska mycket pengar på resan men måste i gengäld vara beredd att resa med relativt kort varsel. Nu för tiden behöver du som tur är inte längre stå redo på flygplatsen med resväskan packad i hopp om att komma iväg på ett avbud i sista minuten.

Även om du fortfarande inte kan boka de billigaste restplatserna till Italien många månader i förväg så kan du i lugn och ro se de aktuella erbjudandena online hemma i soffan. Priserna hittar du här på Solfaktor där sökmotorn konstant inhämtar priser från hotell och flygbolag som du kan sätta samman till en billig paketresa som naturligtvis är täckt av resegaranti.

Priserna i sökmotorn speglar det aktuella utbudet och efterfrågan på billiga resor till Italien. Du kan därför komma att uppleva att både priser och urval snabbt kan ändra sig. Hittar du ett bra erbjudande som motsvarar dina önskemål så bör du därför inte tveka utan boka så fort som möjligt innan förutsättningarna ändras.

Du väljer själv om du vill söka efter avgångar från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö, Luleå, Växjö eller Köpenhamn. Du har faktiskt större chans att hitta en billig restresa till Italien om du är lite flexibel både när det gäller flygplats, datum och destination.

De mest populära sista-minuten resmålen i Italien

Det finns massor av möjligheter att tillbringa en semester med sol och vita sandstränder i Italien tack vare landets över 7 450 kilometer långa kuststräcka. Denna kuststräcka inkluderar även Sicilien och Sardinien som med deras fantastiska stränder är perfekta för en badsemester med familjen. Även på fastlandet finns det massor av fina badstränder att besöka. Reser du ner söder om Neapel hittar du till exempel Amalfikusten som enligt förståsigpåare är en av Italiens och kanske hela Europas vackraste kuststräcka.

Stränderna är emellertid långt från det enda som gör Italien till ett så attraktivt resmål. En sista-minuten restresa är även en möjlighet att få uppleva den berömda italienska livsstilen och kulturen med hundratals historiska monument och byggnader. En semester till exempel i Rom, Neapel, Venedig, Florens eller Milano kan vara en oförglömlig upplevelse för både de små och de stora familjemedlemmarna.

Oavsett vilken region eller stad du reser till kommer du uppleva att den har sin egen historia och sina speciella traditioner. Även om du reser till Italien år efter år kan du se fram emot att upptäcka nya sidor av den italienska gastronomin, arkitekturen och levnadssättet.

Resor till Italien

Du kan få mycket mer inspiration till semesterupplevelser och destinationer i Italien här

>> Hitta fler billiga resor till Italien här
>> Läs även om våra billiga resor till Kroatien här