Resor till Terrasini

Terrasini ligger endast 30 km från Palermo på öns nordvästra kust. Staden är livlig och trevlig med små restauranger som ofta serverar färsk fisk.

Staden framstår som härligt levande och framförallt på sommaren syns det lokala livete tydligt på gatorna och stadens centrala torg, som är den absoluta samlingspunkten där såväl unga som gamla möts på ljumna sommarkvällar.

I Terrasini hittar du finna badmöjligheter, framförallt från klipporna, men det finns också sandstränder - La Praiola och Maggagiari - som är stora dragplåster om sommaren då stadens invånarantal tredubblas.

Kusten vid Terrasini bjuder på perfekta förhållanden för surfing, liksom det är populärt att dyka här. Vill du spendera en aktiv semester på Sicilien, finns det i de omkringliggande backarna dessutom vackra vandrings- och cykelleder. 

Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Terrasini? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den populära semesterstaden.

Det finns generellt ett brett urval av hotell på Sicilien, och du kan t.ex. välja att bo på flera olika om du vill uppleva mer av ön, som inte är så liten inte...

Reser du som del i en större grupp, kan vi också rekommendera dig att överväga möjligheten att hyra en villa på Sicilien. En fördel om ni vill ha gott om plats, samt pool och trädgård för er själva.

Du behöver endast ange datum och antal personer, för att få en översikt över tillgängliga semesterbostäder under din valda period - sedan kan du boka din bostad direkt här på sidan.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sicilien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Vill du resa med flyg till Sicilien, är Palermo flygplats den som ligger närmast Terrasini. Inom rimligt köravstånd ligger dock också Trapani flygplats. 

Det går tåg från Palermo till Terrasini. Staden tågstation, där även bussar stannar, ligger dock lite utanför staden. Om du har mycket att bära på, kan det därför vara nödvändigt att ta en taxi den sista biten till din semesterbostad.

Många av våra resenärer väljer därför att beställa en hyrbil till semestern. En bil gör det i de flesta fall inte bara lättare att komma fram till semesterbostaden, utan den ger också en större grad av frihet till att åka ut på utflykter i eget tempo, utan att vara beroende på offentlig transport.

Väldigt få väljer att köra hela vägen från Sverige till Sicilien på grund av det långa avståndet. Vill du ändå avverka den drygt 3000 km långa resan, kan du komma över med bilen till ön via Reggio Calabria eller Villa San Giovanni.

Restauranger och shopping

Terrasini är en typisk siciliansk kuststad med en trevlig gatumiljö med ett gott utbud av småbutiker, inbjudande frukt- och grönsaksbodar, och andra inspirerande läckerheter. Det finns en hel del traditionella sicilianska restauranger i staden som serverar fiskrätter, pastarätter, pizza och sicilianska specialiteter.

Utflykter från Terrasini

Kan du slita dig loss från det avslappnande strandlivet, finns det många spännande utflyktsmöjligheter i närheten av Terrasini. Det är exempelvis perfekt att spendera en dag att åka in till Palermo, Siciliens största stad och regionens huvudstad, där du kan spendera många timmar med att bara vandra runt på stadens gator och njuta av de vackra byggnaderna och stadslivet med butiker och en värld av restauranger. Om du har en bil till ditt förfogande, finns det inomkort köravstånd också en lång rad mindre städer, som var och en är värda sina besök. Kör till exempel en tur till charmiga Castellammare del Golfo för att uppleva det autentiska Sicilien. Här hittar du också härliga badstränder - så kom ihåg att ta med badkläderna. Du kan hitta mer information om Terrasini på stadens officiella hemsida här (på italienska).

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Terrasini