La Fontana dei Desideri

Solfaktors kategori

9,1
Fantastiskt
261 omdömen

Grönt landskap och smaragdgrönt hav., detta är vad du kan förvänta dig om du väljer att semestra på Sardinien. Och denna härliga agriturismo ligger mitt i detta fantastiska sardiska landskap, inte långt från de förtrollande stränderna i Alghero. Som namnet Fontana dei Desideri (önskefontänen) redan antyder, uppfyller detta semesterställe långt mer än drömmen om en badsemester. Det är ett bra val om du reser med barn, och önskar att bo i gröna omgivningar lite längre bort från den utbredda turismen, samtidigt som du vill ha möjlighet att njuta av Sardiniens kristallklara hav och de goda stränderna.  

Familjen Nieddu, som driver detta lilla ställe i förbindelse med deras lantbruk, tar väl omhand om sina gäster, och är mycket uppmärksamma på allas behov - inte minst barnfamiljernas. Här finns förutom en skön pool även en lekplats i trädgården där de minsta kan roa sig.

Du bor, som redan nämnt, i ett härligt område, där det finns många möjligheter för att åka på utflykt, och ägarna kommer gärna med goda råd. Förmiddagen kan du och ditt sällskap spendera antingen intill poolkanten eller intill ett turkosfärgat hav kantat av vita stränder. En intressant eftermiddagsutflykt skulle kunna vara att utforska den 4 km långa Neptungrottan, som ligger nära Alghero. Det är en sann naturpärla, som varje år besöks av cirka 150000 gäster från hela världen. Och om du tycker om att shoppa, kan du  besöka den sardiska modeskaparens Antonio Marras berömda butik i Alghero, och varför inte avsluta dagen med en god middag på en sardisk restaurang.

Lägenheterna är komfortablet inredda, så att du och de dina kan koncentrera er på att njuta av semestern. Du kan naturligtvis laga din egen mat, de dagar du inte känner för att boka restaurang, och det kan vara bra att veta att det också finns ett gemensamt grillområde som du kan nyttja om andan faller på.  En snackbar finns på stället samt möjlighet till pingis.

Det finns totalt 12 enkelt, men bekvämt inredda lägenheter på stället, och inredningen är hållen i sardisk stil. 

Om du reser med barn, kan det vara skönt med en lägenhet där det finns ett separat sovrum. Under alla omständigheter, får du en trevlig lägenhet, varav flera har synliga takbjälkar, och alla har en privat terrass eller veranda. De som heter loft är i 2 plan och har ett så kallat öppet sovloft med sneda tak.

Pentryt är utrustat med fira gasplattor, mikrougn, luftkonditionering, sat-TV samt badrum med dusch och hårfön. Därför ska du välja La Fontana dei Desideri

 • Närmaste flygplats: 9 km
 • Närmaste strand: ca. 6 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
 • Internet/Wi-Fi

Bra att veta

Receptionen har endast öppet mellan kl. 15-20. Därför måste du i gid tid innan, minst 72 timmar, anmäla din ungefärliga ankomsttid.

Barnsäng kan hyras efter tillgänglighet. En deposition kan komma att krävas vid ankomst. Lokal turistskatt betalas innan avresa. Frukost går att köpa till.

Det finns en gemensam tvättmaskin på stället (mot tillägg), och du har möjlighet att boka uppehälle med frukost.

Karta och avstånd

 • Närmaste strand: ca. 6 km
 • Avstånd till centrum: ca. 7.4 km
 • Vingårdsbesök på "Sella & Mosca": ca. 7 km
 • Olmedo: ca. 7 km
 • Utforska medeltid stämning i Alghero: ca. 12 km
 • Kulturrika Sassari med gotiskt och moriskt inflytande: ca. 34 km
 • Den karibiska stranden vid Stintino: ca. 49 km
 • Alghero Flygplats: ca. 9 km (20m)
 • Olbia Flygplats: ca. 135 km (1h 50m)
 • Cagliari Flygplats: ca. 239 km (2h 40m)
Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på La Fontana dei Desideri. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

 • Pool (ev. säsongsöppen)
 • Möjlighet till luftkonditionering
 • Internet/Wi-Fi
 • Möjlighet för balkong/terrass
 • Parkering/garage (ev. mot avgift)
 • Hotellbar

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Località Mamuntanas
07041 Alghero

Koordinater

Latitude: 40.6134
Longitude: 8.3543

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Solfaktor kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer