Resor till Verbania

Redan på 1800-talet kom resenärer från hela Europa till Verbania för att njuta av det milda klimatet längs sjöns stränder och av det goda piemontesiska köket. På den tiden bestod emellertid Verbania av flera individuella byar och det var först 1939 som de slogs samman och fick namnet Verbania.

Verbania ät idag en stad med omkring 30 000 invånare men har lyckats bevara mycket av den ursprungliga atmosfären och förnimmelsen av ett idylliskt hideaway. Så är staden också fortfarande känd för sina storslagna trädgårdar med de botaniska trädgårdarna vid Villa Taranto, som juvelen i kronan. Här växer hundratals exotiska växter som ägaren den skotske kaptenen Neil MacEacharn planterade mellan 1931 och 1936.

Det ligger flera liknande villor runt omkring i staden som på sin tid var populära hideaways för överklassen. Även om det inte är många som bor lika mondänt idag så finns det fortfarande goda möjligheter att hitta stämningsfulla boutique-hotell i Verbania.

Bor du på ett av de utvalda hotellen i Verbanbia kan det mycket väl tänkas att du får lust att tillbringa det mesta av tiden där, men ta dig även tid att utforska omgivningarna. Det är ett sant nöje att gå en tur nere längs sjöns stränder eller uppe på de smala medeltidsgatorna i Verbania. Staden ligger även bra belägen om ditt hotell ska användas som utgångspunkt för lite längre, spännande utflykter längs sjön eller upp i de bakomliggande bergen.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Verbania