Resor till Stresa

Idylliska Stresa är troligtvis Maggioresjöns mest mondäna semesterort. Den lilla staden på västra sidan av den vackra sjön är dock inte enbart förbehållen jetsetet, men har onekligen många häftiga märkesvarebutiker, delikatessaffärer och fina restauranger med läckerheter från Piemonte-regionen än man normalt skulle förvänta sig med tanke på stadens storlek. 

Avkoppling i smakfulla omgivningar

Ett av de största nöjena i Stresa är emellertid helt gratis: en promenad längs sjöpromenaden. Här har du gott om möjligheter att slå dig ner på en bänk med en glass. Det är det perfekta sättet att njuta av Stresas makalösa läge med utsikt mot De Borromeiska öarna på ena sidan och de exklusiva villorna och hotellen från 1800-talet på den andra. Gå heller inte miste om en tur med linbanan från Piazzale Lido upp till toppen av Monte Mottarone på 1491 meters höjd, varifrån utsikten ner över Borromeobukten och dess små öar är än mer betagande. På en klar dag kan du se ända till Milano.

Reser du till Stresa på sommaren så får du inte glömma badkläderna. Det finns nämligen åtskilliga små stenstränder precis vid Stresa och runt längs resten av Borromeobukten. Det är perfekt när du behöver lite svalka eller bara vill koppla av i solen i strandkanten med en bok. Det ligger dessutom nästan alltid ett litet café eller liknande i närheten så du kan få dig en förfriskning under dagens lopp.

En upplevelserik semester vid Maggioresjön

Stresa är med andra ord ett resmål som inbjuder till en avkopplande semester som får dig helt ner i varv och ger dig tid att njuta av stämningen i den lilla staden. Men i Stresa har du även en bra utgångspunkt för utflykter till några av de andra måleriska städerna runt Maggioresjön. I norr på motsatta sidan av bukten ligger till exempel Verbania, som är sjöns största stad med ett rikt affärs- och restaurangliv. Här kan du även passa på att besöka den vackra botaniska parken vid Villa Taranto.

Från den norra delen av Verbania kan du dessutom ta båten över till Laveno på sjöns östra sida. Den östra sidan är generellt mindre turistig men har flera intressanta sevärdheter som är väl värda utflykten från Stresa. Benediktinerklostret Santa Caterina del Sasso, som också kan besökas med en turbåt från Stresa, är ett annat populärt utflyktsmål. Blotta åsynen av klostret som dramatiskt klänger sig fast på de yttersta klipporna mot sjön är värd turen. Ett ännu mer närliggande utflyktsmål är De Borromeiska öarna som man under sommarsäsongen kan ta båt till från bland annat Stresa. På Isola Bella, den mest besökta av de tre öarna, hittar du till exempel en fantastiskt vacker barockträdgård och ett palats som skapades av den grevliga släkten Borromeo. 

Du kan helt klart få en lång semester att gå bara med att utforska städer och natur runt Maggioresjön. Har du gott om tid är det även som gjort för att göra en dagsutflykt till exempel till storstaden Milano, Ortasjön eller eventuellt köra en tur in i Schweiz. Det finns bra transportförbindelser till och från Stresa tack vare stadens järnvägsstation som ligger på linjen mellan Domodossola och Milano med flera dagliga avgångar. Du kan med andra ord mycket väl åka hit utan bil, men en bil ger dig större frihet att upptäcka sevärdheterna utanför allfartsvägarna.

Boka din resa 

Välkommen till Italien med Solfaktor, vi är specialister på resor till Stresa och andra resmål omkring Maggioresjön där du bor på noga utvalda hotell på din resa. Boka resan som en komplett paketresa inklusive flygresa, hotellvistelse och transport från flygplatsen eller en hyrbil som står redo vid ankomsten. Vill du hellre själv arrangera din resa till Stresa så kan du naturligtvis nöja dig med att bara boka ditt hotell genom Solfaktor.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Stresa

Populära hotell i Stresa

Italien, Piemonte, Stresa
8,9
Mycket bra
2791 omdömen
  • Närmaste flygplats: 50 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Piemonte, Stresa
9,2
Fantastiskt
2439 omdömen
  • Närmaste flygplats: 50 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Piemonte, Stresa
8,9
Mycket bra
893 omdömen
  • Närmaste flygplats: 51 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi