Resor till Norra Italien

Få resmål inbjuder så mycket till en rundresa mellan olika resmål som Norditalien. Även om du bokar hotell som bara ligger ett par timmars körning från varandra så kommer du uppleva en förbluffande variation i både landskap och kultur. Boka din resa till Norditalien med Solfaktor idag!

Norra Italien spänner från Alpernas höga snöklädda toppar i orörda nationalparker till långa, familjevänliga sandstränder vid Adriatiska havet.   

Du kan naturligtvis även välja att boka "bara" boka en resa till ett enda ställe i Norditalien och ge dig själv gott om tid att utforska sevärdheterna i ett område. Regionerna i norra Italien döljer ett pärlband av stövellandets mest populära resmål som var för sig bjuder på upplevelser för åtskilliga semestrar. Det är inte utan anledning som många semesterresenärer återvänder till denna del av Italien år efter år.

Var ska man bo i Norditalien?

Det finns ingen officiell definition på vad som utgör Norditalien men som regel räknar man in regionerna Ligurien, Aosta, Piemonte, Lombardiet, Trentino-Alto Adige, Friuli-Venezia Giulia, Veneto och Emilia-Romagna. Om du inte direkt känner igen dessa namn så har du nog i gengäld hört talas om platser som till exempel Turin, Milano, Bologna, Venedig, Verona, Cinque Terre och inte minst de tre stora sjöarna Comosjön, Gardasjön och Maggioresjön. Alla dessa och massor av andra intressanta resmål hittar du i dessa regioner i norra Italien. 

Att rekommendera ett resmål framför ett annat i norra Italien är därför en nästan omöjlig uppgift. Om du ännu inte har bestämt dig för något särskilt område där du vill boka en semesterbostad, då kan du eventuellt börja med att överväga vilken typ av semester du vill ha. 

Vill du kombinera avkopplande strandliv vid någon av landets vackraste kuststräckor med vandringsturer i fantastiska naturscenerier mellan idylliska fiskelägen? Då är Ligurien som inkluderar den italienska Rivieran och natursköna Cinque Terre ett perfekt val. Prioriterar du storslagen natur och aktiva upplevelser högt under din semester? Då har Trentino-Alto Adige (Sydtyrolen) med Dolomiterna och norra änden av Gardasjön massor att bjuda på med hundratals kilometer av vackra cykelleder och vandringsstigar.

Skyhöga bergstoppar hittar du även i Aosta och Piemonte, samtidigt är semesterbostäder i denna del av  norra Italien perfekta om du helt vill komma ner i varv. Här kan du använda semestern till att utforska en traditionsrik matkultur på välrenommerade restauranger och trevliga marknader med all sköns läckerheter som är kända för att locka till sig matälskare från hela världen. 

Lägg därtill ett pärlband av spännande, norditalienska kulturstäder som är som gjorda för upplevelserika storstadssemestrar

Med undantag för aktiva vulkaner har Norditalien allt det som har gjort landet till ett av världens mest populära resmål. Oavsett om du vill samla hela familjen eller planerar en romantisk tur för två så kan du alltid hitta en lämplig semesterbostad i Norditalien.

>> Läs mer om sista-minuten och restresor här

Hotell i Norra Italien

Semesterhus i Norditalien

Känner du redan till Italien lite grann så vet du att det är en markant skillnad på Nord- och Syditalien, inte minst ekonomiskt sett. De norditalienska regionerna är landets ekonomiska motor och hör till de mest välmående i Europa med en befolkning som njuter av en markant högre levnadsstandard än de i Syditalien. Det gäller även kvaliteten på bostäder. Runt omkring i Norditalien kommer du också kunna se otaliga mångmiljonspalats och villor, men även i lite mindre skrytsamma upplagor är semesterhus i Norditalien ett säkert recept på en avkopplande och oförglömlig semester.

Varför ska du välja att boka ett helt semesterhus i Norditalien istället för att bo på hotell? Först och främst får du en helt annan grad av privatliv och frihet att själv bestämma tempot på semestern när du hyr ett helt hus. Här kan ni komma och gå som det passar er. Ni behöver inte ta hänsyn till andra gäster utan ha full tillgång till exempel till den pool och terrass som oftast hör till. Det går att hitta enstaka mindre hus som passar för par, men först och främst är ett helt hus en bra lösning om ni reser som en större grupp, oavsett om det gäller familjen eller en grupp goda vänner. Faktiskt kommer du ofta upptäcka att priset per person är väldigt konkurreskraftigt i jämförelse med ett hotell, om ni utnyttjar alla sängplatserna. 

Semesterlägenheter i Norditalien

Värdesätter du den frihet som det innebär att ha tillgång till eget kök och att inte behöva inordna dig i dagsrytmen på ett hotell, då kan du med fördel boka en resa till Norditalien med boende i semesterlägenhet. Dessutom är detta ofta billigare.

Utöver tillgången till ett eget kök där du själv kan tillaga läckerheterna som du hittat på de lokala marknaderna, samt ett bekvämt, privat vardagsrum, så har du på en semester där du bor i lägenhet ofta större möjlighet att träffa de lokala italienarna i deras vardag. På många ställen är det lokalbefolkningen och inte andra turister som är de närmsta grannarna, vilket inte hade varit fallet på ett hotell.

Så bokar du en billig resa till Norditalien med Solfaktor

Här hos Solfaktor tar det dig bara ett ögonblick att få överblick över de bästa semesterbostäderna i Norditalien. Du kan söka på alla regioner och allt från semesterlägenheter och hotell till fristående villor och semestercenter. Varje boendeform har sina fördelar och kan på var sitt sätt uppfylla dina önskemål gällande semestern. Vi vågar nästan garantera att du hos oss alltid kan hitta ett ställe som lever upp till dina semesterdrömmar.

För att göra det ännu lättare för dig att arrangera din semester så ger vi dig möjlighet att på samma gång som du bokar boendet även söka efter den billigaste flygresan till din destination. När du bokar din semesterbostad hos Solfaktor kan du därför även boka din flygbiljett från Stockholm, Göteborg, Malmö, Luleå eller Köpenhamn.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här