Resor till Monterado

Njut av det stilla livet på landet

Kör mot avslappning och mus i backarna bakom Senigallia och den hektiska kusten vid Adriatiska havet dit du enkelt kan ta dig för att bada i saltvattnet eller för att shoppa.

Monterado är idag en stilla och stämningsfull stad, som bjuder sina besökare på en vacker utsikt och avslappning på stadens lugna gator, där endast 2000 invånare lever och trivs.

En lång historia under mäktiga familjer

Historiens mäktiga familjer har sedan länge övergett deras kamper och ambitioner - här startade historien den 1 juli 1267 så den dåvarande priore tillät att Monterado-backen fick bebyggas. Efter 18 år var borgen färdigställd och Malatesta-familjen började att härska över detta område, vilket de också gjorde de kommande 200 åren. Från adelfamilj till adelfamilj - inklusive Sforza, Della Rovere, Malatesta och Medici - kommer vi fram till 1742 då jesuiterna byggde Monterado-palatset genom att lägga ner stora delar av den dåvarande staden. Den gamla stadsmuren påverkades dock inte av denna byggnation, och gav Monterado ett skydd som står än idag. Sedan byggnaden av palatset, har det varit under Napoleons styre och precis innan Italiens enande blev det sålt till Vatikanens bankman Ceasi, som därmed utnämndes till hertig. Det är inte många andra städer som har sett så många kontroversiella härskare.

Skäm bort dig själv med utsikten

Det antika palatset är idag en vacker residence, där den nuvarande ägaren själv bor med sin familj. Det är värt att prova att vara slottsherre tillsammans med den gästfria Orlando, som har satt ära i att behålla palatset och staden vid liv.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Monterado