Resor till Gravedona

Besök härliga Gravedona med inbjudande sjöpromenad, färjeläge och vacker placering med fri utsikt över Comosjön.

Gravedona ligger inbjudande på västra bredden av den norra delen av Comosjön. Staden med dess färgglada fasader och harmoniska uttryck bildar ett fint led mellan sjöns speglande och de bakomliggande dramatiska bergssluttningarna.

Staden har en fin storlek som skapar fin balans mellan lugn och ro samt semesterstämning på samma gång. Vid infarten till staden finner man både bensinmack och ett stort supermarket medan den sköna sjöpromenaden (som är stängd för trafik om sommaren) bjuder på kafféer, glassbarer och ca. 6 matställe. Staden kulturella samlingspunkt är Palazzo Gallio, som ligger i den norra delen av staden. Denna vackra byggnad från mitten av 1500-talet är skådeplats för både koncerter och utställningar. På 1:a och 3:e onsdagen i månaden är det extra mycket liv i staden: då är det marknadsdag. Det finns dessutom fina cykelrutter längs med sjön.

Båtfart och utflyktsmöjligheter
Färjeläget ligger mitt i Gravedona som förbinder staden med resten av sjön. Om sommaren är avgångarna naturligtvis fler. Av andra sevärdheter i området kan nämnas den exklusiva skidorten St. Moritz i Schweiz som ligger ca. 1½ timmes bilkörning bort. Eller den historiska staden Chiavenna som ligger på vägen till St. Moritz. Här finner man flera trevliga kafféer, en gammal stadskärna och ett fint porlande vattendrag som delar staden i två.

Staden gränsar upp till Consiglio di Rumo, som tillsammans med de andra småkommunerna blivit sammanslagna med Gravedona och deras nya officiella namn Gravedona ed Uniti.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Gravedona