Resor till Colico

Kanske norra Comosjöns trevligaste stad?

Vi är många, som letar efter en trevlig stad till vår semester. Och den ska helst ha ett bilfritt centrum, ett stämningsfullt torg, och gärna en strand. Det får samtidigt också gärna vara lätt att ta sig runt. Allt detta hittar du i Colico.

Colico har det vackraste torget mitt i staden, ut mot vattnet. Med till att bidra till den goda atmosfären är restauranger, glassbarer, sjöpromenaden och en lustbåtshamn. Det finns till och med en liten kommunal lekplats i staden.

Åk på utflykt - lätt som en lek

De flesta ankommer nog till Comosjön i egen bil, eller i en hyrbil från en av Milanos stora internationella flygplatser - men då Colico både har ett färjeläge och en tågstation, kan du faktiskt också spendera semestern här utan bil, och bara genom att nyttja offentlig transport. Och, om du ankommer i bil, kan du låta bilen stå under semestern - och istället ta dig runt med tåg och båt. På en halvtimme kommer du till vackra Varenna, och om sitter kvar på tåget, kommer du fram till Milani efter ytterligare 1 timme. Det skapar bra möjligheter för dagsutflykter till både det enda och andra gömstället. Från det lokala färjeläget kan du däremot besöka många av de vackra städerna längs Comosjöns bredd.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Colico