Resor till Montemarcello

Unikt läge med ett stråk av Romarriket

Montemarcello ligger på toppen av berget Caprione varifrån du har en vacker utsikt över La Spezias bukt, floden Magras mynning och den toscanska kusten från Carrara till Viareggio.

Redan på vägen hit från Lerici, får du en glimt av de vackra utsikter som helt säkert har bidragit till att Montemarcello nu finns på listan över Italiens vackraste medeltidastäder.

Karta över Montemarcello

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området.

Romersk stadsplan

Staden har fått sitt namn efter den romerska konsulen Claudio Marcello, som erövrade detta område till Rom år 155 f.Kr. Staden har än idag en typisk fyrkantig romersk stadsplan, med smala gator som korsar varandra med 90 graders vinkel. Runt om staden finns ruiner av de stadsmurar som byggdes på 1400-talet. I den norra delen av staden finns ett stort torn som byggdes för att försvara staden och i den södra delen ligger ännu resterna av en militär fästning som användes så sent som under andra världskriget.

En av de vackraste stränderna

Nära staden finns två små strandlaguner som du kan nå havsvägen eller via vandringslederna som utgår från Montemarcello. Den ena stranden är Punta Corvo som är klassad som en av Italiens 20 vackraste stränder, medan den andra - som är lite mindre - heter Punta Bianca.

Flygplatser och transport

Pisa ligger mindre än en timmes bilfärd från Montemarcello. Under sommarsäsongen är det normalt sätt möjligt att flyga direkt hit från Sverige och Danmark, med flera olika bolag. Du kan själv kontrollera vilka förbindelser som finns, genom att söka på "Flyg + Boende" i sökmotorn här på sidan.

Det kör ett tåg längs kusten från Pisa, men det finns ingen förbindelse hela vägen till Montemarcello. Du får gå av i Sarzana eller i La Spezia, varifrån du kan ta en buss den sista biten. Om du gärna vill slippa vänta på offentlig transport, rekommenderar vi dig att hyra en bil på flygplatsen, så att du lättare kan ta dig runt på semestern. 

Restauranger och inköp

Staden har endast cirka 300 fasta invånare, men dock ett par restauranger - och i grannstäderna finns det ännu fler restauranger att välja emellan. Vill du själv stå för maten, är det en fördel att ha en bil, så att du kan köra till La Spezia för att handla mat. 

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Montemarcello