Sista-minuten och restplatser till Rom

I Rom finns nästan allt det som vi älskar Italien för koncentrerat inom gångavstånd. Här kan du hela året runt fördjupa dig i historia, kultur, gastronomi och äkta italiensk levnadsstil. Den italienska huvudstaden är perfekt för en förlängd weekend eller 4-5 dagars vistelse. Du kan mycket väl tillbringa mer tid här - framför allt om du också vill göra utflykter till resten av regionen. Boka en billig restresa till Rom med Solfaktor redan idag!

Med massor av sevärdheter både ute under öppen himmel och inomhus så finns det hela året mycket att se och uppleva i Rom. Det är emellertid flest turister som reser hit under sommarmånaderna. Skulle du vilja uppleva staden med lite färre turister kan det därför rekommenderas att hålla ögonen öppna efter billiga restplatser hit under våren och hösten.

Karta över Rom

Populära hotell i Rom

Italien, Lazio, Rom
  • Närmaste flygplats: 17 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
Italien, Lazio, Rom
  • Närmaste flygplats: 16 km
  • Internet/Wi-Fi
  • I stad eller by
Italien, Lazio, Rom
  • Närmaste flygplats: 15 km
  • Internet/Wi-Fi
  • I stad eller by

Så bokar du sista-minuten resor till Rom

Du kan året runt flyga direkt till Italiens huvudstad från svenska flygplatser, därför kan du också hela året runt hitta billiga sista-minuten erbjudanden till Rom. Möjligheten att komma iväg till ett extra lågt pris uppstår när hotell eller flygbolag har övervärderat efterfrågan och plötsligt står med tomma flygsäten eller rum. Dessa säten och rum vill de hellre sälja billigt än att de riskerar stå tomma. När du bokar restplatser till Rom får du därför en resa av samma höga kvalitet bara mycket billigare.

Hur många av dessa sista-minuten resor som finns tillgängliga varierar som regel ganska mycket under årets lopp. Eftersom reseutbudet som regel är störst under sommarhalvåret är det därför ofta då som det dyker upp flest restplatser. Det är emellertid även på sommaren som det är mest drag efter billiga flygbiljetter och hotell.

Som en tumregel är resorna billigare ju närmre avresedatum du kommer men sviker sommarvädret här hemma kan priserna mycket väl stiga om alla plötsligt vill åka söderut till solsäkra Lazio och inte minst Rom. Ser du ett bra erbjudande som passar dina önskemål bör du därför inte tveka att boka. Det är alltid ett begränsat antal restplatser och det är först till kvarn som gäller.

Här på Solfaktor uppdaterar vi hela tiden vårt program med nya billiga resor så se till att hålla ett öga på priserna om du vill försäkra dig om ett bra erbjudande på en resa till Rom. Du kan även med fördel anmäla dig till vårt nyhetsbrev.

Sista-minuten resor till Rom med hotell eller semesterlägenhet

I Rom kan du välja att bo på hotell eller i en semesterlägenhet. Det finns ett stort utbud av båda delar oavsett om du vill bo centralt i det historiska centrumet eller till exempel i universitetskvarteret San Lorenzo.

Vill du först och främst ha ett bekvämt ställe att övernatta men för övrigt tillbringa det mesta av tiden ute på stan så är ett hotellrum perfekt. På hotellet kan du koppla av efter en dag med spännande sightseeing. Många hotell erbjuder halvpension men gå för den skull inte miste om att utforska det stora utbudet av bra restauranger och caféer i Rom. De gastronomiska upplevelserna är ofta något av det som de flesta kommer ihåg från en resa till Italien.

Hyr du istället en lägenhet så har du möjlighet att själv laga till de läckerheter du köpt på de lokala marknaderna. Där utöver är en restresa med vistelse i en semesterlägenhet ett bra alternativ om du vill ha litte bättre plats samt bo närmre inpå lokalbefolkningen.

Resor till Rom

Du kan hitta mycket mer inspiration till semesterupplevelser och kvarter i Rom i vårt övriga reseprogram.

>> Hitta fler billiga resor till Rom här
>> Se också våra billiga resor till Paris här