iRooms Forum & Colosseo

Officiell kategori

Solfaktors kategori

9,0
Fantastiskt
57 omdömen

Avantgarde kan vara det rätta ordet för detta lilla boutique-hotell, om du gillar det hippa vill säga. Som namnet iRooms Forum & Colosseo antyder, så bor du inte långt ifrån Forum Romanum och Colloseum, vilket i sin tur innebär att du även har nära till mycket annat som staden har att erbjuda. Rummen går i olika teman, vilket är ganska ovanligt i en stad som Rom, och rummen har den komfort, och lite till, som krävs för en behaglig tillvaro. iRooms Forum & Colosseo är ett litet hotel som sticker ut från mängden, helt enkelt.

Om du letar efter ett "udda" boende i den eviga staden Rom, då kan iRooms Forum & Colosseo vara något för dig. Hotellet, som är mer som ett bed & breakfast, har endast 6 rum, men inte vilka rum som helst. Här har man lyft det hela till en nivå högre och här ser man till att även boendet blir en del av själva upplevelsen. 

Här pratar vi olika teman

Det lilla boutique-hotellet har 6 rum. Temat varierar där några har film som tema med obegränsade filmer att se. Ja, det ena rummet är alltså inte det andra likt. På rummen har du fri minibar med vatten, öl , vin samt snacks och hotellet har ett litet frukostrum samt en "kaffe-hörna" där du kan förse dig med kaffe och te under dagens lopp. 

Du tar dig runt till fots

Eftersom du bor centralt, i den del som heter Monti, och endast ca 500 m från Colosseum och Forum Romanum kan du ganska enkelt ta dig runt staden till fots. Inom tio minuter når du även Piazza Venezia, där Mussolini höll sina tal och där den stora shoppinggatan Via del Corso börjar. På runt 20 minuter kommer du till Campo dei Fiori, Pantheon och Piazza Navona, tre av stadens mest älskade torg. Det går även bra att ta lokalbuss och du har en hållplats inte långt ifrån hotellet.

Därför bör du välja  iRooms Forum & Colosseo

 • Detta är ett mindre hotell med en annorlunda upplevelse
 • .Du har fri minibar och fri Wi-Fi
 • Den trevliga personalen
 • Läget, där du kan gå till sevärdheter, matställen och shopping
 • Hotellet ligger i en av Roms äldsta delar, Monti

Bra att veta om  iRooms Forum & Colosseo

Lokal turistskatt betalas på plats. Hotellet har ingen egen parkering men allmän finns ca 50 meter bort. Receptionen har öppet mellan kl. 07.30-12.00 och 15.00-21.00. Efter kl 20.00 måste  sen ankomst  meddelas i god tid. Trots sitt centrala läge lär du inte bli störd av storstadspulsen då hotellet ligger på en lugn liten gata. Ev tidgare incheckning går att ordna mot en kostnad. Kontakta hotellet om detta önskas då detta är på förfrågan.

Därför ska du välja iRooms Forum & Colosseo

 • Närmaste flygplats: 15 km
 • Internet/Wi-Fi
 • I stad eller by
 • Stad mindre än 3 km bort

Hotelltyp

Karta och avstånd

• Forum Romanum – 1,8 km
• Colosseum – 0,6 km
• Den spanska Trappan – 1,6 km
• Roms gamla torg, Campo de’ Fiori – 1,9 km
• Trevi-fontänen – 1,1 km
• Vatikanstaten och Peterskyrkan – 3,2 km
• Pantheon – 1,6 km
• Piazza Navona – 1,9 km

De 6 rummen har en individuell och mycket spännande inredning med olika teman där de flesta har jacuzzikar. Rummen har Wi-Fi, minibar, luftkonditionering, kassafack, Sat-TV, iPad och hårtork. Madrasserna är s.k. memoryfoam.

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på iRooms Forum & Colosseo. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

 • Möjlighet till luftkonditionering
 • Internet/Wi-Fi
 • I stad eller by
 • Stad mindre än 3 km bort
 • Hotellbar

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Via Baccina 45
Rome

Koordinater

Latitude: 41.8948
Longitude: 12.4901

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Solfaktor kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer

Andra hotell Rom

Visa fler