Resor till Vietri sul Mare

Vietri sul Mare ligger vid foten av Monte San Liberatore, bara avgränsat från hamnen i Salerno av en hamn-mur, i den vackra regionen Kampanien i södra Italien. Med sitt centrala läge nära Salerno och huvudvägen från Neapel så har staden ofta kallats "Porten till Amalfikusten". Härifrån har du lätt och snabb tillgång till alla Amalfikustens pärlor, såsom Amalfi, Ravello, Positano, Minori, Scala och Atrani, samtidigt som du även snabbt kan göra en dagsutflykt till storstaden Neapel, som bara ligger 45 minuter bort med bil vi motorvägen A3.

Staden har ett trevligt historiskt centrum med många bra matställen, butiker och caféer, en fin liten strand och en vacker utsikt över havet, samt en marknad varje onsdag som hålls både i den historiska stadsdelen mitt emot kustvägen och i den nedre delen av staden; Marina di Vietri. Vietri sul Mare är även känt för sina rika keramiska traditioner som stammar ända tillbaka från 1400-talet och som även kan anas i arkitekturen på många av stadens historiska byggnader.

Välkommen till Italien med Solfaktor, vi är specialister på resor till Vietri sul Mare och andra resmål i regionen Kampanien där du bor på noga utvalda hotell på din resa.

Upplevelser och sevärdheter

Med sin beskedliga storlek - lite under 8 000 invånare - har Vietri sul Mare inte något stort utbud av sevärdheter, men det kan rekommenderas att besöka stadens största sevärdhet som är huvudkyrkan Sankt Johannes Döparen; en sen napolitansk renässansbyggnad med ett högt klocktorn, ett vackert guldtak, ett marmoraltare från 1600-talet, en alabaster-staty av helgonet samt ett träkors från 1000-talet.

Det kan även rekommenderas att besöka Palazzo Solimene, som blev byggt efter 2: a Världskriget av Paolo Soleri och som hyser några av stadens mest kända keramiska samlingar. Det finns även andra byggnader i och omkring staden där du kan beundra den lokala keramik-traditionen, däribland på Museo Provinciale della Ceramica i den närliggande byn Raito.

Utflyktsmöjligheter

Med sitt centrala läge är det härifrån lätt att ta sig runt till stora sevärdheter och upplevelser i Syditalien. Du kan på relativt kort tid ta dig till Amalfikustens och Sorrentohalvöns mest kända städer så som Amalfi, Ravello, Positano, Minori, Scala och Atrani - och storstaden Neapel ligger bara 50 kilometer bort.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Vietri sul Mare