Resor till Santa Maria di Castellabate

Smörhåla vid naturreservat

Santa Maria är en liten trevlig stad belägen vid havet i den norra delen av Cilento naturreservat. Här finns långa härliga sandstränder.

Cilentokusten, som tillhör de vackraste och mest översedda i Italien, är rik på grottor och små vikar. Santa Maria ligger vid tre av dessa, medan Castellabate är namnet på den medeltida staden som ligger cirka 300 meter upp i bergen.

Karta över Santa Maria di Castellabate

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över området, samt för att se placeringen av de semesterbostäder vi tillhandahåller här.

Trevlig och avslappnad stämning

Staden är inte speciellt stor, men det finns både en gågata med affärer samt en strandpromenad som är uppdelad längs flera stränder. Stämningen är trevlig och avslappnad med många trevliga små restauranger, och du kommer känna av historiens vingslag - det är inte turismen som dikterar tempot här. Dramförallt utanför högsäsongen, då vädret kan vara helt fantasiskt, kan du ofta möta ensamma vandrare på de långa, härliga stränderna. 

Bra utgångspunkt

Är du intresserad av konst och kultur, ligger de grekiska templen i Paestum endast 30 miuter i bil från Santa Maria. Men staden är också en bra utgångspunkt för turer längs kusten, och in i bergen, där tiden stått still i flera hundra år. Själva centum i Santa Maria är lugnt, då vägen längs kusten går bakom staden, och flera av gatorna i centrum är enkelriktade.

TIll dagsutflykter ligger Pompei och Amalfikusten båda inom räckvidd - och de kan verkligen rekomemnderas att besöka. Har du hyrt en bil, är det ofta också en oförglömlig upplevelse att bara köra en tur i området, utan egentligt mål. Det finns många charmiga städer, som kanske inte huserar stora sevärdheter, men som i gengäld är en möjlighet att få uppleva det äkta Italien. Kör du söderut längs kusten, kommer du t.ex. fram till Acciaroli, en trevlig stad där Ernest Hemingway ensligt sägnen slog sig ner för en tid, för att skriva färdigt "Den gamle och havet".

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Santa Maria di Castellabate