Resor till Salerno

Salerno är inte bara en intressant stad med många spännande attraktioner, som i sig själva är värda ett besök, men den är även en fantastisk utgångspunkt för utflykter i området.

Hamnstaden Salerno är rätt översedd som utflyktsmål av de turister som reser till Amalfikusten. Detta är både på gott och ont.

”Gott” för att de turister som väljer att besöka staden i stort sett känner sig som stadens enda turist. Att staden är en hamnstad ska man inte låta sig skrämmas av eftersom här finns både en lång vacker hamn/strandpromenad och ett trevligt större centrum med massor av goda matställen och shoppingmöjligheter.

”Ont” för att man rent faktiskt går miste om något. Salerno skälls ofta ut i diverse guideböcker - om den överhuvudtaget nämns då det ofta är den närliggande och kända Amalfikusten som stjäl första sidan och därmed turisternas intresse. Staden har också en marknad var man kan göra bra och billiga fynd.

Det kan rekommenderas att ta vägen förbi någon av stadens turistkontor. Staden har två kontor en som är ämnad för hela provinsen denna finner du vid torget ”Piazza Flavio Gioia” och en som är mer specialiserad på Salerno stad och kommun som är placerad på huvudgatan Corso Vittorio Emanuele inuti gallerian (Galleria Capitol). På båda ställen kan du få personlig service, diverse broschyrer och en karta över staden kan rekvireras.

Motorvägen som förbinder Nord- och Syditalien går strax förbi Salerno och staden är därför också ett perfekt stopp för dem som är på väg i den ena eller den andra riktningen.

Varje år i september hålls det en stor Pizzafestival ”Festa della Pizza” på en större plats lite utanför staden var det varje kväll tänds pizzaugnar i de många pizzastånden medan up-coming och berömda italienska musikstjärnor gästar scenen. Mer syditalienskt blir det nästan inte.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Salerno