Resor till Ravello

På den underbart vackra Amalfikusten, ca. 350 meter ovanför havet ligger Ravello och blickar ut över havet. Staden fascinerar många besökande, inte bara med sin utsikt utan även sköna toner.

Ravello kallas för musikens stad, eller som det heter på italienska "La Città della Musica" för där varje år arrangeras en klassisk musikfestival för att hedra Wagner. Orkestern sitter på en plats med utsikt över bukten vilket gör att åskådarna har en underbar vy att titta ut över samtidigt som de lyssnar på musiken.

De gamla villorna

Stadens sevärdheter är Villa Rufolo och Villa Cimbrone med sina härliga trädgårdar. Villa Rufolo byggdes i slutet på 1200-talet av den anrika familjen Rufolo vars rikedom gav dem en plats i Boccaccios Decameron. År 1851 köptes villan av den skottske botanikern Sir Neville Reid som renoverade den och planterade exotiska planter i trädgården. Det var i denna trädgård som Wagner under sitt besök i Ravello 1880 fick inspiration till Klingsors trädgård i operan Parsifal. Idag tillhör Villa Rufolo Salernoprovinsens turistråd och fungerar som kulturcenter.

Villa Cimbone är en nyare villa från 1800-talet. Den byggdes av en engelsk adelsman som förälskade sig i stället och utsikten. Villa Cimbrone är mest känd för sin "oändliga terrass", La Terrazza dell’Infinito varifrån man har en storslagen utsikt över bukten och resten av trädgården med te-paviljong, klostergård, Bacchus-tempel osv. Villan är absolut värd ett besök.

Stadens helgon

I Ravellos hjärta ligger självklart domkyrkan som byggdes så tidigt som 1086 till minne av stadens skyddshelgon San Pantaleone vars torkade blod bevaras i kyrkan. Det sägs att på grund av ett mirakel blir blodet flytande varje år den 26 juli.

Museum och souvenirbutiker

Amalfikusten är känt för sina koralverk och för nyligen har man öppnat ett koralmuseum i Ravello som innehåller koralverk, pärlsmycken mm. från romartiden till 1800-talet.

I Ravello finner man åtskilliga souvenirbutiker men också posthus, apotek, mataffärer, grönsakshandlare mm. Från Ravello är det 1 km till den mindre och lugna byn Scala. Dessa två orter är dessutom förbundet av en buss som kör vidare till Amalfi nere vid kusten.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Ravello

Populära hotell i Ravello

Italien, Kampanien, Ravello
  • Närmaste flygplats: 61 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Parkering / Garage
Italien, Kampanien, Ravello
  • Närmaste flygplats: 61 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Kampanien, Ravello
  • Närmaste flygplats: 61 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi