Resor till Maiori

Maiori har Amalfikustens största strand, vilket gör den till en perfekt semesterdestination för barnfamiljer. Redan på Romartiden var den en populär badort.

Stadens namn härstammar från Reghinna Maiori, i kontrast till grannbyn Minori (Reghinna Minori). Namnen refererar till stora kontra lilla Reghinna, och syftar till de två vatteninlopp som skiljer de två städerna åt. Staden ligger fint intill vattnet med bergen bakom skuldran och en fin strandpromenad löper längs med staden. I det mysiga lilla centrumet finns de flesta bekvämligheterna du behöver för en trivsam vistelse, såsom apotek, restauranger, bar/pizzeria och mataffär.

Karta över Maiori

Klicka på kartan nedanför för mer information om hotell och andra semesterbostäder i staden, samt för att få en överblick över avstånd till flygplatser och andra städer i norra Europa.

Nytt möter gammalt

Maiori är både en turistort och en fiskeby, och det är just denna kombination som lockar många besökare, speciellt under sommarhalvåret. Vid första anblicken ser det ut som om staden grundlades under 50-talet, men förklaringen till Maioris förhållandevis många moderna byggnader, är att det mesta av den ursprungliga staden blev bortspolad i ett stort jordskred 1954, och att den sedan återuppbyggdes under åren som följde. Som tur är finns en del bevarat som t ex Santa Maria delle Grazie och klostret San Francesco.

Paradoxalt nog var ödeläggningen 1954 bidragande till den stora turismen i Maiori, då det också byggdes nya hotell och lägenhetsbyggnader. Dessutom anlade man en nästan 1 km lång strand, som idag är en av huvudattraktionerna. 

Hotel, villa eller lägenhet?

Vi kan erbjuda dig ett utbud på mer än 1500 semesterbostäder i Italien - däribland många hotell, villor och semesterlägenheter i Campania. Vill du gärna bo i Maiori, kan du snabbt få en översikt över tillgängliga semesterbostäder i och omkring staden genom att använda sökmaskinen här ovan. Därefter hittar du beskrivningar av var enskild bostad.

Ska du på semester med en större grupp, kan vi också rekommendera dig att överväga en villa på Amalfikusten. Så har ni normalt sätt pool, terrass och trädgård helt för er själva. Har du frågor, eller gärna vill ha hjälp med att hitta helt rätt bostad, är du välkommen att ringa oss för att få tips och råd om vad du ska välja och varför.

Transport

Det är en sträcka på drygt 2400 km från mellersta Sverige till Maiori. Många av våra gäster föredrar därför att flyga för att komma snabbt och utvilade fram. Närmsta flygplats till Amalfikusten är Napoli flygplats, som ligger vid Campanias huvudstad, Napoli, och stora delar av året betjänas av lågprisbolag som Ryanair och easyJet med många rutter till övriga Europa. Flera av våra gäster väljer dock att flyga till en av Roms flygplatser, där det finns bättre chanser till bra förbindelser. Sedan kan du alternativt ta en hyrbil eller snabbtåget som tar dig söderut.

Kommer du från Napoli, är det oftast lättast att ta tåget till Salerno, och sedan byta till bussen som kör mot Amalfi. Därtill kommer att det i sommarsäsongen normalt sätt är möjligt att ta båten mellan de flesta städerna längs kusten. Så även om det omedelbart känns oöverskådligt, så finns det faktiskt goda möjligheter att ta sig runt med offentlig transport.

Du kan naturligtvis också välja att hyra bil för att ta dig runt, men var beredd på att trafiken kan vara tät och parkeringsmöjligheterna ofta är få på de smala gatorna.

Utflykter

Vackra citronträd och vinrankor - Amalfikusten är världskänt för sin skönhet och de flesta som ännu inte varit här, längtar hit, vilket är förståeligt. En dramatisk kust väntar dig och havet står i fin kontrast till inlandet. Som besökare kan du välja mellan att slappna av på stranden, besöka någon av Amalfikustens övriga orter som romantiska Positano och charmerande Amalfi, eller ta båten över till Capri - en av de vackraste pärlorn ai det Tyrrenska havet.

Tycker du om att aktivera dig kan du vandra (det finns flera vandringsleder som utgår från Maiori), cykla eller bege dig ut till havs där både trevliga båtturer, dykning och snorkling väntar.

Önskar du att utforska områdets sevärdheter i sällskap med en lokal, certifierad guide, erbjuder vår samarbetspartner Viator ett brett urval av guidade utflykter på Amalfikusten vilka du med fördel kan boka hemifrån.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Maiori

Populära hotell i Maiori

Italien, Kampanien, Maiori
9,3
Fantastiskt
275 omdömen
  • Närmaste flygplats: 61 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Kampanien, Maiori
  • Närmaste flygplats: 61 km
  • Närmaste strand: ca. 35 m
  • Parkering / Garage
Italien, Kampanien, Maiori
7,4
Bra
236 omdömen
  • Närmaste flygplats: 60 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Internet/Wi-Fi