Resor till Amalfi

Amalfi är en liten stad som ligger på en halvö väster om Salerno. Den vackert slingrande kustvägen går mellan Sorrento och Salerno och anses vara väldens vackraste väg.

Man passerar flera små charmiga byar som Positano, Ravello, Praiano och Vettica Maggiore, den ena vackrara än den andra.

Vyerna längs med kusten är enastående vackra, och det finns gott om restauranger, många med riktigt bra lyxklass.

Att köra runt i denna vackra del av Italien är en upplevelse, och det finns många resturanger längs med vägen som även har rum till uthyrning. Det finns även många vinproducenter med vingårdar och mat och vin som attraktion.

Billiga hotell i Amalfi

Amalfi ligger i ett vackert kuperat landskap ner mot havet, med många hus som är byggda in i de branta klipporna och omges av vackra trädgårdar, terrasser, stigar och trappor. Staden som ligger vid foten av berget Monte Cerreto i regionen Kampanien i Syditalien, har omkring 5000 invånare och har gett namn åt den berömda Amalfikusten, som har utnämnts till världsarv av UNESCO.

Amalfi var huvudstad i den maritima republiken - även känt som hertigdömet - Amalfi, som var en av Medelhavets mest betydande makter mellan år 839 e.Kr. och ca 1200 e.Kr., då staden sägs ha haft hela 50 000 invånare. Under 1920- och 1930-talet var Amalfi en populär semesterdestination för den europeiska och framför allt den brittiska aristokratin, som lät bygga en del av de vackra och överdådiga villorna du än idag kan beundra i staden.

I dag är Amalfi fortfarande ett mycket populärt semestermål tillsammans med andra historiska städer på Amalfikusten så som Positano och Ravello, men det är självklart ett bredare semester klientel som kommer till staden nu än på den tiden när den var den europeiska aristokratins favorit.

Välkommen till regionen Kampanien med Solfaktor, vi är specialister på resor till Amalfi och andra resmål längs den betagande kusten där du bor på noga utvalda hotell på din resa.

Sevärdheter och upplevelser

Amalfi katedralen

En av de största sevärdheterna i Amalfi är stadens vackra katedral, Cattedrale di Sant'Andrea, som ligger vid stadens centrala torg, Piazza Duomo, i hjärtat av Amalfi. 

Katedralen byggdes under 800- och 900-talet, men har renoverats flera gånger sedan dess, och är tillägnad aposteln Andreas, vars reliker katedralen hävdas att rymma ( i likhet med många andra kyrkor i världen). Byggnaden innehåller både moriska, normandiska, gotiska, renässans- och barocka stilelement och har en nyare normandisk-morisk-bysantinsk fasad från 1800-talet.

Museu della Carta

En annan av stadens stora sevärdheter är Museu della Carta (Museet för handgjort papper), som ligger i den norra delen av stan och som ger en unik inblick i den äldsta pappersproduktions traditionen i Amalfi. 

Amalfi var ett av de största centren för pappersframställning i Europa; en kunskap som stadens invånare lärde sig av morerna under deras tid i staden. Museet ligger i en gammal pappersfabrik som en gång i tiden ägdes av familjen Milano och som idag är omgjord till museum med maskiner och utrustning (restaurerad och fullt funktionsduglig) som en gång i tiden användes vid pappersframställningen.

Chiostro del Paradiso

Chiostro del Paradiso ("Paradisets kloster") byggdes av Filippo Augustariccio mellan år 1266 och 1268 och användes som gravplats för adelsfamiljerna i Amalfi. Klostrets vackra, vita pelare och spetsiga valvbågar visar på det stora inflytandet som den moriska världen har haft på Amalfi genom historien.

I dag är klostret ett utomhusmuseum som även kan visa upp romerska och Medeltida pelare, sarkofager och fragment av katedralens fasad.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Amalfi

Populära hotell i Amalfi

Italien, Kampanien, Amalfi
9,3
Fantastiskt
606 omdömen
  • Närmaste flygplats: 65 km
  • Närmaste strand: ca. 1.9 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Kampanien, Amalfi
9,4
Fantastiskt
399 omdömen
  • Närmaste flygplats: 67 km
  • Internet/Wi-Fi
  • I stad eller by
Italien, Kampanien, Amalfi
9,8
Fantastiskt
610 omdömen
  • Närmaste flygplats: 68 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi