Resor till Island

Fantastisk natur, varma källor och en rik historia gör Island till ett mycket spännande resmål. Efter att landet drabbades extra hårt av den internationella finanskrisen har Island blivit mer attraktivt som semesterland än någonsin förr.

Island utgör själva begreppet nordisk kultur och här kan du uppleva varma källor och en vild natur. Landet är som gjort för att ta sig runt i med bil och resan bör absolut inkludera ett par dagars uppehåll i landets huvudstad Reykjavik.

Som tidigare nämnt drabbades landet hårt av den internationella finanskrisen men har därefter återuppfunnit sig själv. Nya politiska partier har dykt upp och nya spännande turistattraktioner har sett dagens ljus. Detta innebär även att Island har blivit mer attraktivt än någonsin förr som resmål.Upplev fantastisk natur, varma källor och Islands rika historia

Island är ett lite missvisande namn. Glaciärerna, däribland den största i Europa, täcker i och för sig cirka 10 procent av den lilla östaten men det är först och främst gejsrarna och lavan som karaktäriserar landet. De enastående vulkanlandskapen gör, tillsammans med den dynamiska huvudstaden Reykjavik, Island till ett av världens mest intressanta resmål - och det ligger bara en kort flygresa bort från Sverige.

Landet av eld och is

Om det är första gången du reser till Island, kan det nästan kännas som att du har landat på en annan planet. De gyllene lavafälten är så främmande, att det tar tid innan man riktigt förstår vad det är man tittar på. Därtill kommer, att vulkanön har flera spektakulära naturattraktioner, som du inte kan uppleva på någon annan plats, t.ex. glaciärer och vulkaner som ligger bredvid forsande vattenfall, djupa fjordar och sprudlande gejsrar.

Det råder ingen tvekan om, att de enatående naturupplevelerna är höjdpunkten för de flesta som besöker Island. Kulturellt har landet dock också mycket att erbjuda, inte minst Reykjavik - världens nordligaste huvudstad. Här kan du enkelt spendera en långhelg på att bara utforska restaurang- och butiksutbudet, som under de senare åren har blomstrat i takt med Islands stigande popularitet som resmål. Därtill kommer flera spännande museer och ett musikliv som genom åren har fostrat flera världsstjärnor.

Kultur och natur i ett

Island är ett resmål för alla. Här kan du ge dig iväg på långa vandringar i utmanande terräng, som kommer att testa din förmåga till det yttersta, eller varför inte testa krafterna med adrealinfyllda aktiviteter såsom rafting och dykning. Samtidigt bjuder island in till en riktig livsnjutarsemester, där du t.ex. följer ringvägen runt ön i en hyrbil, och stannar i några av de trevliga kuststäderna för att uppleva den lokala kulturen.

Du kan absolut kombinera kulturella upplevelser i Reykjavik och Islands andra städer, men naturupplevelser runt om på ön. Du behöver inte köra mer än cirka 20 minuter från huvudstaden, för att omges av spektakulär natur. Inom räckvidd ligger t.ex. några av Islands mest berömda sevärdheter, som t.ex. Gullfoss, Geysir och Þingvellir Nationalpark, vilka tillsammans utgör den så kallade Golden Circle. Vi rekommenderar också att köra till Keflavik Flygplats i god tid innan du ska hem, så hinner du med att besöka The Blue Lagoon på vägen, Islands mest kända spa.

Resmål på Island

Populära hotell på Island

Island, Reykjavik
9,8
Fantastiskt
232 omdömen
  • Närmaste flygplats: 48 km
  • Närmaste strand: ca. 1.4 km
  • Internet/Wi-Fi
Island, Reykjavik
8,6
Mycket bra
2652 omdömen
  • Närmaste flygplats: 49 km
  • Närmaste strand: ca. 3.3 km
  • Internet/Wi-Fi
Island, Reykjavik
8,8
Mycket bra
842 omdömen
  • Närmaste flygplats: 50 km
  • Avstånd till centrum: ca. 600 m
  • Internet/Wi-Fi