Hyrbilsvillkor

Priset för bilen gäller för hela hyrperioden, och inkluderar fria kilometer samt bas försäkring och flygplatsavgiften.

Bilen står färdig för upphämtning på flygplatsen och den skall återlämnas på den plats som är avtalad på senast avtalad tidspunkt.

Saker som kan kosta extra och/eller som kan beställas antingen vid beställning eller när du hämtar bilen:

Om du beställer solfaktors självrisk-elimineringsförsäkring behöver du inte köpa ytterligare försäkringar. När du hämtar bilen, läs avtalet noga så du inte skriver under på att du beställer försäkringar eller annat du inte önskar.

Hyrbilsfirman får information om ditt flygnummer, så att din bil inte avbokas även om ditt flyg är försenat.Avlämningstidspunkten är oftast senast en timme före din avresetidspunkt.

Observera att det kan förekomma en avgift på upp till 70 euro + skatter om du hämtar din bil efter hyrbilskontorets ordinarie öppningstider. Avgiften betalas direkt till det lokala kontoret, oftast när du lämnar bilen tillbaka.

När du har beställt din bil skickar vi ett hyrbilsvoucher till dig som ska skrivas ut och tas med på resan. Voucheren skall du visa när du hämtar bilen och gäller som din «biljett»

Du skall ha ett internationellt kreditkort med dig för att kunna lägga depositionen för bilen. Återlämnas bilen i det skick den var i när du hämtade den, dras inga pengar på ditt kort.

Om du bara vill hyra bil för en del av resan, är det enklast om du väljer «ingen hyrbil» när du beställer, och så beställer du din bil separat efteråt.

Vi rekommenderar att du läser kompletta villkor från biluthyrare, så det finns inga missförstånd när det gäller rättigheter och skyldigheter du har! Villkoren finner du genom att  trycka på «more info» och/eller «villkor for biluthyrning» under beställningsprocessen samt på din voucher.

Du väljer själv vem som skall stå som chaufför av bilen. Den som hyr bilen och eventuella extra chaufförer skall kunna visa upp körkort när man hämtar bilen.Om ni önsExtra chaufför kostar en liten avgift, som betalas direkt till det lokala hyrbilskontoret.Ofta finns en åldergräns på 21 år som lägsta ålder för att hyra bil, och avgifter för dig som är under 25 år kan förekomma.Maximal ålder för att hyra bil är 75 år,(det tillkommer en eventuell  extra avgift att betala för personer över 70 år)

Trevlig resa och kör försiktigt!