Resor till Sanur

Sanur är ett av de äldsta resmålen på Bali och har utöver ett stort urval av väletablerade hotell, restauranger och liknande fortfarande en mycket inbjudande och avslappnad atmosfär, vilken på sin tid fick de första semesterresenärerna att resa hit. Här på östkusten av det magiska ö-riket Indonesiens mest populära semesterö kan du njuta av din ledighet under vajande palmer på kilometerlånga sandstränder, som dessutom är kända för att vara barnvänliga. Det varma, turkosblåa havet är relativt långgrunt och stranden är tack vare ett yttre rev skyddad mot större vågor.

Fridfull och familjevänlig badort

De flesta som reser till Sanur kommer också framför allt hit för att njuta av den avslappnade stämningen och samtidigt ha möjligheten att utforska andra delar av ön. Även om Sanur är lugnare än till exempel det närliggande Kuta Beach så finns det ändå åtskilliga aktivitetsmöjligheter om du inte vill tillbringa hela semestern med att slappa i sanden. Dessa aktiviteter inkluderar naturligtvis olika former av roliga vattensporter, men även marknader och även de spännande småbutikerna uppe i stan lockar till sig uppmärksamhet. Här kan du nästan garanterat hitta en unik souvenir. Det finns framför allt ett stort urval av konsthantverk, och även om du inte saknar något kan det rekommenderas att besöka kvällsmarknaden i Sanur. Här finns det nämligen även möjlighet att smaka läckra, traditionella balinesiska rätter och specialiteter.

Även om det finns bussar som kan transportera dig runt i det långsträckta Sanur och vidare till andra delar av ön kan du även gå runt till det mesta i stan. Det går en trevlig strandpromenad längs hela Sanur. Längs denna promenad ligger många av stadens butiker, restauranger och barer. Kvälls- och nattlivet är emellertid ganska dämpat i Sanur. Skulle du någon kväll vilja att det ska hända lite mer så är det bara 20 minuters billig taxiresa till Kuta. I Kuta finns det utöver bra inköpsmöjligheter och ännu fler restauranger även är ett mer livligt nattliv.

Resor till Indonesien

Läs mer om Indonesien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Indonesien här

Hotell i Sanur

Populära hotell i Sanur

Indonesien, Bali, Sanur
  • Närmaste flygplats: 16 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Indonesien, Bali, Sanur
  • Närmaste flygplats: 14 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Indonesien, Bali, Sanur
  • Närmaste flygplats: 15 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi