Resor till Indien

Indien är det största landet på den indiska subkontinenten och ger även subkontinenten dess namn. Landet är otroligt varierat både geografiskt och kulturellt. Indien har höga snöklädda berg, djupa djungler, stekheta öknar och tropiska stränder. Näst efter Kina har landet världens största befolkning och landets historia sträcker sig många tusen år tillbaka i tiden. Här kan du uppleva storslagna palats, hinduiska tempel och fort från landets tid som brittisk koloni. Till landets mest populära destinationer hör Goa som med sin höga standard, bra stränder samt överkomliga priser är ett perfekt resmål.

Förföriska Indien, kontrasternas land

Indien är det största landet på den indiska subkontinenten och är världens näst folkrikaste land efter Kina. Det är inte bara ett land utan en hel kontinent både geografiskt och kulturellt. Landet har höga snöklädda berg, tät djungel, stekheta öknar och vackra, tropiska stränder.

Med en historia som går tillbaka flera tusen år i tiden är detta ett mycket spännande land att besöka och upptäcka.
Här kan man besöka mogulernas storslagna palats, hinduiska tempel och fort från den engelska kolonialtiden - för att bara nämna några av de tusenvis av sevärdheter som landet bjuder på. Res genom tiden, dynastierna och de olika kungadömena. Indien är verkligen ett måste för alla resenärer!

Om du reser till Indien på semester med din partner eller familj så är Goa en populär destination. Här hittar du långa, vackra sandstränder omgivna av kokospalmer, dessutom är priserna låga. Bra stränder och spännande utflykter gör Goa till en av de mest besökta platserna i landet.

Vill du undvika onödigt långa flygresor så ligger Indien betydligt närmare Europa än många av de andra länderna i Sydostasien som till exempel Thailand eller Malaysia.

Hotell i Indien