Can Alberti 1740 Hotel Boutique

Officiell kategori

Solfaktors kategori

9,5
Fantastiskt
289 omdömen

På sin lugna plats i den stämningsfulla gamla staden Mahón, är denna vackra, privata och elegant ombyggda herrgård från 1700-talet en lugn tillflyktsort från Menorcas huvudstad. Hotellet är endast ett av flera stora hem på en gata full med gamla herrgårdar som alla ligger fem minuters promenad från centrala Plaça d'Espanya (där du också hittar stadens livliga fiskmarknad). Vägen dit leder dig förbi kyrkor, majestätiska byggnader och sevärdheter, samt flera utmärkta restauranger och tapasbarer där du kan ta en välförtjänt paus i värmen.

På Can Alberti 1740 Hotel Boutique kan du förvänta dig diskret lyx och vacker utsikt över kyrkans spiror och hamnen från takterrassen. Hotellet ligger optimalt för dig som gärna vill uppleva allt Menorcas största stad har att erbjuda, men som samtidigt vill ha en lugn reträtt att dra dig tillbaka till för en avkopplande stund i vackert inredda miljöer. Att byggnaden en gång i tiden varit en herrgård är fortfarande tydligt. Bakom den laxrosa fasaden glittrar fortfarande kristallkronorna, takbjälkarna är synliga i flera av rummen och de vackra kakelgolven omger den spiralformade marmortrappan som leder upp till de övre våningarna. Det är en elegant miljö som välkomnar dig.

Njut av solnedgången med ett glas vin på takterrassen

Restaureringen av hotellet har genomförts med största respekt till herrgårdens menoranska stil, samtidigt som man installerat flera av de moderna bekvämligheter du kan tänkas efterfråga. På taket hittar du exempelvis en stor takterrass där du kan njuta av solnedgången över klocktornen, de gamla husen med sina vackra tak och den närliggande bukten och alla öar i fjärran. Ta med dig ett glas vin från hotellets ärlighetsbar i lobbyn och njut av en romantisk stund tillsammans med ditt resesällskap. På terrassen finns också några solstolar där du kan slå dig ner under dagen för att njuta av en stund i solen.

Starta dagen med en kärleksfullt tillagad frukostbuffé

En kärleksfullt tillagad frukostbuffé baserad på lokala, ekologiska råvaror serveras varje morgon på en fridfulla, blommiga uteplatsen. Här kan du starta dagen med saftig melon, menorkinsk ensaimadas (ett lokalt bakverk), god skinka och spansk omelett. Det är den perfekta starten på dagen som ger energi inför kommande utflykter och upplevelser. Personalen på hotellet tipsar gärna om trevliga utflyktsmål och kan också hjälpa dig med cykeluthyrning. Har du dessutom en bil till ditt förfogande under semestern, kan du köra till stranden Casa Albertí på endast 15 minuter. 

Därför ska du välja Can Alberti 1740 Hotel Boutique

  • Du vill bo centralt i Mahón men med ett lugnt läge
  • Du vill bo i eleganta miljöer med detaljer från förr
  • Du vill kunna njuta av vackra utsikter från takterrassen
  • Du vill gärna starta dagen med en kärleksfullt tillagad frukostbuffé
  • Du vill ha nära till sevärdheter och restauranger
  • Du vill kunna köra till stranden på endast 15 minuter

Bra att veta om Can Alberti 1740 Hotel Boutique

Du kan boka transport t/r mellan flygplatsen och hotellet via oss på Escapeaway. Wi-Fi är gratis och finns tillgängligt i alla utrymmen (med reservation för ändringar). Vänligen meddela hotellet din beräknade ankomsttid. Hiss finns. Frukostbuffé är tillgänglig alla dagar (med reservation för ändringar). Eventuell turistskatt betalas på plats.

Därför ska du välja Can Alberti 1740 Hotel Boutique

  • Närmaste flygplats: 6 km
  • Närmaste strand: ca. 3.6 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Parkering / Garage

Hotelltyp

Karta och avstånd

  • Närmaste strand (Cala Rata): ca. 3.6 km
  • Närmaste stad (Maó): ca. 0 m
  • Avstånd till centrum: ca. 200 m
  • Torrelló-talayoten, ett av öns största talayoter (stentorn): ca. 5 km
  • S'Albufera d'Es Grau Nature Reserve, enestående naturpark: ca. 8 km
  • Fornells, den gamla fiskestaden på nordkusten: ca. 27 km
  • Es Tudons Naveta, imponerande gravmonument från Kristi födsel: ca. 40 km
  • Ciutedella med vackra herrgårdar och den gamla katedralen: ca. 46 km
  • Cala'n Bosch, öns mest kända strand med marina och stadsliv: ca. 54 km
  • Menorca Flygplats: ca. 6 km (20m)

Can Alberti 1740 Hotel Boutique erbjuder 15 rum och sviter i olika storlekar och kategorier. Alla rum är individuellt inredda i en elegant, modern kolonial stil med dova färger och vackra materialval samt detaljer som bidrar med atmosfär. Sängarna har madrasser och sängkläder av högsta kvalitet. Alla rum har moderna faciliteter såsom TV, gratis Wi-Fi, luftkonditionering, minibar och värdeskåp. I de privata badrummen finns dusch, badtofflor, hårfön och gratis toalettartiklar.

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Can Alberti 1740 Hotel Boutique. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

  • Möjlighet till luftkonditionering
  • Internet/Wi-Fi
  • Parkering/garage (ev. mot avgift)
  • I stad eller by
  • Hotellbar
  • Nära vattnet (max 4 km)

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Calle Isabel Ii Nº 9
07701 Mahon

Koordinater

Latitude: 39.8901
Longitude: 4.2631

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Solfaktor kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer