Ergon House

Officiell kategori

Solfaktors kategori

9,1
Fantastiskt
2502 omdömen

Älskar du god, grekisk mat? Längtar du efter en vistelse i underbara Aten? Vill du bo mitt i stadens historiska Plaka? Och vill du bo på ett annorlunda hotell som skiljer sig från andra? Då är du välkommen till Ergon House, ett hotell som sticker ut ur mängden.  På detta "mathotell" handlar det inte bara om kvalitet utan även om gästfrihet.

Ergon House kom till när två bröder från Thessaloniki släppte idéen om att hylla den grekiska matkulturen. Och idag finns deras härliga matmarknad i flera städer som Bryssel, London och New York samt på underbara Santorini. Här i Aten kan du inte bara frossa i alla läckerheter utan du kan även sedan sova gott efter maten. 

Med mat i fokus

På Ergon House är man mån om att du ska trivas och filosofin "om magen är glad - är du glad" är något man eftersträvar. Matmarknader har alltid varit en viktig del i vardagen, oavsett om städerna varit små eller stora och många städer byggdes just runt dessa marknadsplatser. Detta har man haft i åtanke när man skapade Ergon House där grekisk mat och gästfrihet går hand i hand. Produkterna som erbjuds är efter säsong och lokala från grekiska bönder, och bröderna har även en egen fruktträdgård. Här är kvalitet något man strävar efter liksom bevarandet av de grekiska rötterna. En vistelse på Ergon House är med andra ord inte som alla andra, tvärtom, här kommer du säkert hem med flera goda minnen i bagaget. 

Från råvara till smakfull rätt

25 meter långt glasatrium och en yta på 10.000 m², dofter av surdegsbröd, rostat kaffe  och smaker av medelhavet. Om du, liksom vi, älskar matmarknader kommer dina smaklökar säkert att löpa amok så fort du stiger in på Ergon House. Här har du bl.a. slaktare, bagare och fiskhandlare som erbjuder endast det bästa och färskaste  - och givetvis kockar som sedan skapar magi. På Agora är det bara att slå sig ner och njuta.

Takterrass med utsikt

Om du istället förflyttar dig uppåt kan du besöka Ergon House uppskattade takterrass. Här kan du slå dig ner med något gott att äta och dricka och blicka upp mot natthimlen eller de upplysta husen intill. För att inte tala om den vackra Akropolis som blickar ner över staden. När du känner dig redo kan du antingen bege dig ut i folkvimlet. Du bor nämligen mycket centralt i stadens gamla del, Plaka, med ett stort utbud av allt du behöver strax utanför dörren. Eller så drar du dig tillbaka, mätt och nöjd, på ditt rum för en god natts sömn.

Därför väljer du Ergon House

  • Du vill bo på ett annorlunda hotell
  • Du uppskattar god mat
  • Du vill bo i stadens historiska del, Plaka
  • Du vill bränna lite kalorier i motionsrummet

Bra att veta om Ergon House

Strykfaciliteter finns att låna på förfrågan. Privat parkering finns i närheten mot en kostnad. Frukost serveras mellan kl. 07.15-10.45. Receptionen har öppet 24/7. Bagageförvaring finns. Matmarknaden har öppet från kl. 07:00-01:00.

Därför ska du välja Ergon House

  • Närmaste flygplats: 45 km
  • Närmaste stad: ca. 0 m
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang

Karta och avstånd

  • Närmaste stad (Athens): ca. 0 m
  • Avstånd till centrum: ca. 100 m
  • Acropolis: ca. 1.1 km
  • Daphni klostret: ca. 16 km
  • Athens International Flygplats: ca. 45 km (40m)

Det finns totalt 38 på på Ergon House i olika storlekar. De håller samtliga samma fina inredning och stil/design.  Här finns även familjerum och rum med utsikt över kända Akropolis. Faciliteterna är luftkonditionering, Sat-TV, Wi-Fi, minibar, värdeskåp, espressobryggare samt badrum med dusch/kar och hårtork. Twinbäddar kan förekomma. Utsikten kan variera. I familjerummen finns bäddsoffa.

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Ergon House. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

  • Möjlighet till luftkonditionering
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
  • Parkering/garage (ev. mot avgift)
  • I stad eller by
  • Stad mindre än 3 km bort
  • Hotellbar

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

23 Mitropoleos
10563 Athens

Koordinater

Latitude: 37.9753
Longitude: 23.7315

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Solfaktor kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer

Andra hotell Aten

Visa fler