Almayer Art & Heritage Hotel

Officiell kategori

Solfaktors kategori

9,5
Fantastiskt
528 omdömen

Almayer Art & Heritage Hotel är inte ett vanligt hotell. Här finns alla moderna bekvämligheter du som gäst förväntar dig, men det är också en unik plats där du välkomnas som en i familjen. Det är en plats där du som besökare känner dig som en av lokalinvånarna. Det varma mottagandet kombineras dessutom med en otroligt vacker interiör med en blandning av vintagemöbler och skräddarsydda möbler, vilka ger Almayer en känsla av ett privat hus snarare än ett hotell. Det här är en plats för dig som vill känna dig som hemma. Välkommen till Zadar och Almayer Art & Heritage Hotel .

Almayer Art & Heritage Hotel ligger i en helt rekonstruerad byggnad från 1863 och består av ett fåtal exklusiva rum som är eklektiskt inredda i en kombination av retro-chic och med samtida detaljer. Här ligger tonvikten på naturliga material och på den härliga atmosfären som ska bidra till helhetsupplevelsen på din semester. Havet är ständigt närvarande på Almayer Art & Heritage Hotel, för alla rum är uppkallade efter olika vindar och Barriccos roman "Ocean Sea", vilket bidrar till den fria känsla som snabbt infinner sig när kropp och själ lämnat all stress och alla måsten hemma. Det är en plats du inte vill lämna när du väl satt din fot innanför dess dörrar.

Njut av ett fantastiskt läge mitt i den gamla stadskärnan

Fyra av Almayer Art & Heritage Hotels rum ligger i ett annex mitt emot huvudbyggnaden och med parken som närmsta granne. Rummen är direkt kopplade till hotellets reception och erbjuder personlig service 24 timmar om dygnet, så även om du här befinner dig i en separat byggnad kommer du garanterat kunna njuta av en lugn stund i vackert ombonade rum. Frukosten serveras i huvudbyggnaden - den är överdådig och bjuder in till en perfekt start på dagen. Fyll på energidepåerna innan du beger dig ut och upptäcker allt Zadar har att erbjuda. Hotellet ligger i staden gamla stadskärna och du har nära till flera stora, historiska monument samt till en skön mix av restauranger, barer och caféer. Passa på att besöka Sankt Donatus kyrka, konstverken "Havsorgeln" och "Hälsning till solen", samt det inbjudande torget Old Town Square som alla ligger inom några 100 meter från din ytterdörr.

Luta dig tillbaka i den gröna, hemliga trädgården

Efter en dag full med upplevelser är det skönt att ha en oas att komma tillbaka till där du kan luta dig tillbaka och låta fötter och kropp slappna av. I Almayer Art & Heritage Hotels gröna, hemliga trädgård som ligger gömd bakom en medeltida mur, serveras ett rikt utbud av viner, drycker och cocktails. Här kan du slå dig ner i sköna möbler, omringad av platsens långa historia och av doften av apelsiner, och njuta av något gott att dricka när som helst på dagen. Hotellet har ingen egen restaurang, men med sitt centrala läge finns ett stort utbud runt hörnet och den gästvänliga personalen delar gärna med sig av sina bästa rekommendationer. 

Därför ska du välja Almayer Art & Heritage Hotel

  • Du vill uppleva Zadar och gärna bo centralt i staden
    ...här befinner du dig i den gamla stadskärnan omringad av sevärdheter och restauranger
  • Du vill bo på ett mindre hotell där du välkomnas som en i familjen
  • Du uppskattar vacker design och vill bo i ombonade rum
  • Du vill gärna starta dagen med en stor och god frukost
    ...som serveras i hotellets trädgård där du också kan njuta av en cocktail på eftermiddagen
  • Du vill bo på ett adults only hotell (åldergräns +12 år)

Bra att veta om Almayer Art & Heritage Hotel and Dépendance

Allmän parkering finns vid hotellet (mot en kostnad). Wi-Fi är gratis och finns tillgängligt i alla utrymmen (med reservation för ändringar). Receptionen är öppen 24 timmar om dygnet. Frukostbuffé är tillgänglig alla dagar 07:00–11:30 (med reservation för ändringar). Observera att här inte finns någon restaurang, men at hotellet ligger centralt med härhet till ett stort utbud. Detta är ett adults only (+12 år) hotell. Eventuell turistskatt betalas på plats.

Därför ska du välja Almayer Art & Heritage Hotel

  • Närmaste flygplats: 14 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
  • Parkering / Garage

Karta och avstånd

  • De Venetianska försvarsanläggningarna i Zadar: ca. 1 km
  • Zadar Flygplats: ca. 14 km (30m)
  • Split Flygplats: ca. 130 km (1h 40m)

Almayer Art & Heritage Hotel and Dépendance erbjuder 13 rum i olika storlekar och kategorier varav fyra ligger i hotellets annex tvärs över gatan. Alla rum är lyxigt bekväma, fyllda med intimitet och värme som i ett hem - en blandning av äkthet och modernitet. Sängarna har madrasser och sängkläder av högsta kvalitet. Alla rum har moderna faciliteter såsom TV, gratis Wi-Fi och minibar. I de privata badrummen finns dusch och/eller badkar, badtofflor, hårfön och lyxiga toalettartiklar.

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Almayer Art & Heritage Hotel. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

  • Möjlighet till luftkonditionering
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
  • Parkering/garage (ev. mot avgift)
  • I stad eller by
  • Stad mindre än 3 km bort
  • Hotellbar

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Brace Bersa 2
23000 Zadar

Koordinater

Latitude: 44.1173
Longitude: 15.2221

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Solfaktor kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer