Hotel Lac Salin Spa & Mountain Resort

Officiell kategori

Solfaktors kategori

9,6
Fantastiskt
171 omdömen

Skäm bort dig själv sommar som vinter

Hotel Lac Salin Spa & Mountain Resort är det perfekta valet för en lyckad semester, sommar som vinter. Hotellet är nämligen ett riktigt fint 4-stjärnigt superior hotell som ligger på gångavstånd till Livignos centrum och backar.

Livigno är en skattefri stad som ligger bland bergen på ca. 1.800 meters höjd och nära gränsen till Schweiz. Även om staden är lång (ca. 7 km) och relativt smal råder en trevlig atmosfär, inte minst på grund av de många restauranger, barer och butiker. Har du en shopping-gen har du kommit till rätt ställe eftersom du här finner både sport, mode, parfym och elektronikaffärer - allt till bra priser. Ankommer du i bil kan du med fördel fylla bilen med alla fynd du gör under semestern. Skattebefrielsen beror på att staden tidigare var helt isolerad från omvärlden större delen av året, och därför hade denna särställning.

Ett paradis som passar alla

Under många år har Livigno stått högt på listan med favoritområden i Alperna. En anledning är att destinationen erbjuder mer än 115 km pist och totalt 33 liftar. Området sprider sig i bergen på vardera sida om staden och även om de inte är förbundna med liftar är det relativt lätt att ta sig runt med lokalbuss. De högsta pisterna ligger på nästan 3.000 meters höjd vilket gett namn åt en av dem viktigaste liftarna, nämligen Carosello 3000. På grund av den höga höjden är Livigno också nästan snösäkert hela säsongen. Backarna är perfekta för nybörjare och medelåkare medan hardcore-åkare och professionella skidåkare samt snowboardåkare nog kommer sakna dem riktiga utmaningarna, såvida de inte väljer att köra offpist. Livigno är fantastiskt även om sommaren då det blir till ett paradis för vandrare och cyklister.

Familiedrivet hotell

Hotel Lac Salin Spa & Mountain Resort är ett familjedrivet hotell och så snart du träder in känner du dig som hemma och välkommen. Hotellet har en riktigt fin placering och det är endast ca. 50 meter från närmaste lift som snabbt leder dig till den stora Carosello 3000 liften. Vid dagens slut är det inte nödvändigt att släpa runt på skidutrustningen, då pisterna sluttar bokstavligt talat precis utanför hotelldörren.

Ren avkoppling

Efter dagens aktiviteter är det dags att behandla dig själv, och du kan enkelt göra det på själva hotellet. För här hittar du både ett stort wellnesscenter, en uppvärmd inomhuspool och bio-bastu. Det finns både ett turkiskt bad för olika behandlingar och massage. Ev avgift kan tillkomma.

Faciliteter så det blir över...

På hotellet finns det reception, restaurang, bar, konditori, TV-rum, uppehållsrum med öppen spis, stor terrass med after-ski, skiduthyrning och skid-depå, gratis parkeringsplats samt garage. Under dagen serveras det lättare snacks / fika och förfriskningar i hotellet bar både invändigt och på den stora utvändiga terrassen i solen. I a la carte restaurangen erbjuder kökschefen Fabio både lokala och internationella rätter, och ifall du föredrar halvpension är det möjligt att boka, då hotellets restaurang serverar en god buffé. Glöm inte att utforska den spännande vinkällaren som erbjuder fantastiska viner både från området och internationellt. Efter middagen kan du njuta av kvällen i "cigarr-loungen" där du kan njuta av en god grappa eller whiskey.

Moderna rum i alpin stil med balkong

Hotel Lac Salin Spa & Mountain Resort har 65 rymliga rum i varma behagliga färger. Alla rum har balkong med utsikt till de snöklädda bergstopparna som omger Livigno. Vidare är rummen utrustade med satellit-TV, wi-fi, förvaringsbox till laptop, minibar, uppehållsrum och ordentliga madrasser. Badrummen har toalett, dusch och hårtork medan Deluxe och Prestige rummen även har badkar. Hotellrummen är uppdelade i Superior, Deluxe och Prestige samt några få enkelrum. Enkelrummen mäter ca. 20 m² och vänder mot norr. Superior rummen mäter ca. 28 m² och är utrustade med balkong, telefon, satellit-TV, minibar, internet, själständig värmeanläggning och badrum med toalett och dusch. Deluxe rummen är på ca. 35 m² och har ett litet uppehållsrum, badrum med badkar och dusch samt två vaskar. Prestige rummen mäter ca. 45 m², vänder alla mot söder.



Därför ska du välja Hotel Lac Salin Spa & Mountain Resort

  • Närmaste flygplats: 200 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
  • I stad eller by

Karta och avstånd

  • Livigno: ca. 1.5 km
  • MUS! Livigno och Trepalles museum: ca. 3.7 km
  • Bergamo Flygplats: ca. 200 km (3h 40m)
  • Milano all Flygplats: ca. 213 km (3h 30m)
  • Milano Linate Flygplats: ca. 238 km (3h 40m)
  • Milano Malpensa Flygplats: ca. 251 km (3h 50m)
  • Verona Flygplats: ca. 284 km (4h 10m)
Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Hotel Lac Salin Spa & Mountain Resort. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
  • Möjlighet för balkong/terrass
  • I stad eller by
  • Stad mindre än 3 km bort
  • Spa/Wellness center (oftast mot avgift)
  • Hotellbar
  • Inomhuspool
  • Uppvärmd pool (ev. säsongsöppen)
  • Motionsrum

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Via Saroch 496/d
23030 Livigno

Koordinater

Latitude: 46.5248
Longitude: 10.1264

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Solfaktor kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer