Casa Turchetti

Officiell kategori

Solfaktors kategori

9,9
Fantastiskt
142 omdömen

Det är kanske inte så märkligt att Casa Turchetti får toppbetyg av sina gäster. Här har du nämligen Taorminas kanske bästa terrass och utsikt över staden och havet. Detta förutom ett unikt läge nära gågatan Corso Umberto och familjära ägare. Dagen, ja den startar du med en frukost bestående av sicilianska specialiteter.

Utsikt, utsikt och återigen utsikt. Ordet skulle kunna definiera Casa Turchetti. Även ord som familjärt och charmigt är det som nämns när gästerna får tycka till. Till och med frukosten får sitt utlåtande vilket inte hör till vanligheten i Italien.

Ett charmigt litet hotell på alla dess plan

Casa Turchetti drivs av Mamma Francesca och hennes man Pino. De har två gånger fått omnämnande som Italiens bästa hotell av Zoover (en oberoende semesterportal) och rekommenderas av många olika resguider. Är det något som Francesca är mån om så är det gästernas välbefinnande på hotellet. Oavsett hur många övernattande gäster man har dukas frukosten upp som en riklig buffé och här finns ingen begränsning på hur många koppar kaffe du kan beställa. Hon ser till att du har många hembakade bröd och kakor att välja mellan samt mängder av årstidens exotiska- och andra frukter, goda pålägg och ostar. Dessutom är sänglinne, handdukar och "courtesy set" av utmärkt kvalitet. Man skulle kunna säga att du här får  en kunglig behandling.

Du bor i stadens gamla musik akademi

Här bor du i den övre delen av Taorminas mondäna  och vackra centrum. Och trots det korta avståndet till gågatan och alla besökare som kommer till stan så är du omgiven av lugn och ro under den största delen av dagen. Casa Turchetti var under flera årtionden stadens musik akademi, där musikern Turchetti undervisade sina elever. Huset levde vidare under de lokala nunnornas beskydd innan de valde att lämna egendomen. För ett antal år sedan köpte en lokal entreprenör huset på auktion för att inrätta sina kontor där - men när han besökte stället valde han att istället återskapa de vackra rummen och göra om huset till ett litet hotell där gäster skulle kunna få njuta av stadens skönhet.

Mitt i smeten men ändå långt från stöket

Casa Turchetti ligger vid en smal gata. När du går ut genom dörren och ner mot gågatan Corso Umberto kommer du att överraskas av hur nära stadens pulserande centrum ligger. Och när du sitter på husets terrass kommer du på samma sätt att överraskas över det lugn som råder här uppe. Från Casa Turchettis terrass kan du lyssna till konserter från stadens grekiska teater som hörs högre och tydligare än rösterna från de människor som sitter och pratar, skrattar och roar sig nere på gågatan.

Är det en god idé att komma hit i bil?

Du ska vara en bra bilförare för att kunna köra runt på stadens smala och ibland branta gator. Du kan ta dig ända fram till huset med bil - men var beredd på att det inte kommer bli lätt att parkera precis här. Vill du undvika den "svettiga" körningen och den tid det tar att hitta en parkeringsplats i stan så rekommenderar vi att du antingen parkerar i det stora parkeringshuset längs vägen upp från centrum, eller ankommer med offentlig transport. Varför vi rekommenderar att ni ankommer med offentlig transport är för att det finns bra förbindelser till flygplatsen, järnvägsstationen och de viktigaste städerna längs östkusten på Sicilien. Parkering i staden är inte billigt och väljer du en vistelse i Taormina så har du så mycket att se och njuta av i stan att du ändå bäst förflyttar dig till fots

Bra att veta om Casa Turchetti

Frukost dukas fram mellan kl. 07:30-10:30. Rumsservice går att beställa på förfrågan. Du måste minst 24 timmar innan kontakta boendet där du anger din ungefärliga ankomsttid. Detta så att de kan arrangera din check-in på smidigaste sätt. För hjälp med strandservice vänd dig till receptionen.

Lokal turistskatt betalas på plats. Barnsäng är på förfrågan och mot en kostnad (inte alla rum har nämligen plats). Behöver du parkering hör med receptionen innan om vad som blir smidigast. Hiss finns.

Därför ska du välja Casa Turchetti

  • Närmaste flygplats: 68 km
  • Närmaste strand: ca. 1.8 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang

Hotelltyp

Karta och avstånd

  • Närmaste strand: ca. 1.8 km
  • Avstånd till centrum: ca. 180 m
  • Forza d'Agrò: ca. 18 km
  • Alacantara-dalen, ett måste på en varm sommardag: ca. 39 km
  • Besök Etna, Siciliens aktiva vulkan: ca. 48 km
  • Pulserande och livliga Catania: ca. 55 km
  • Färjan ut till de Eoliska öarna från Milazzo: ca. 86 km
  • Shopping på Sicilia Fashion Outlet: ca. 117 km
  • Catania Flygplats: ca. 68 km (1h 0m)
  • Palermo Flygplats: ca. 303 km (3h 40m)
  • Trapani Flygplats: ca. 386 km (4h 40m)

Det finns endast fem rum på detta lilla hotell och de har samtliga luftkonditionering, wifi, sat-tv och eget badrum med dusch, hårtork samt lyxigare toalettartiklar. Rummen varierar i storlek liksom utsikten. Sängarna har bäddmadrass och italienska Frette-lakan. Rum med enkelsängar finns.

 

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Casa Turchetti. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

  • Möjlighet till luftkonditionering
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
  • Möjlighet för havsutsikt/sjöutsikt
  • Möjlighet för balkong/terrass
  • Parkering/garage (ev. mot avgift)
  • I stad eller by
  • Strand mindre än 1 1/2 km bort
  • Stad mindre än 3 km bort
  • Hotellbar
  • Nära vattnet (max 4 km)

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Via Salita Dei Gracchi 18/20
98039 Taormina

Koordinater

Latitude: 37.8523
Longitude: 15.2860

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Solfaktor kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer